Πώς άνοιξαν σήμερα τα σχολεία - Τα ευτράπελα και οι «αρνητές» της μάσκας

Πώς άνοιξαν σήμερα τα σχολεία - Τα ευτράπελα και οι «αρνητές» της μάσκας

Με ηρεμία αλλά και τήρηση των υγειονομικών κανόνων πραγματοποιήθηκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τους μαθητές και τους καθηγητές να συμμετέχουν φορώντας μάσκες στον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία. Ωστόσο δεν έλειψαν και μεμονωμένα περιστατικά έντασης καθώς σε κάποιες σχολικές μονάδες γονείς εξέφρασαν τη διαφωνία τους στη χρήση μάσκας από παιδιά. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μια μητέρα μάλωσε τον γιο της επειδή φορούσε μάσκα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε Γενικό Λύκειο του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια υποστήριξε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του γιου της και του ζήτησε να την πετάξει. Αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

«Μαζί με το υπουργείο τα κάναμε τα παιδιά; Συνέταιροι είμαστε με το υπουργείο;» είπε μία μητέρα έξω από σχολείο της Καλαμαριάς μετά την άρνηση της Διεύθυνσης να δεχτεί την κόρη χωρίς μάσκα, σύμφωνα με το star.gr.

«Αν λειτουργεί το σχολείο έτσι ας κάνει πρώτα τάξεις, ας καθαρίσει τις αίθουσες και ας φέρουν καθηγητές σωστούς και μετά ας έρθουν να μας πουν για νόμους. Προκειμένου να 'χω το παιδί μου γερό ας χάσει την τάξη. Ποια είναι αυτά τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που κάνουν τεστ μέσα στη αίθουσα στο παιδί μου χωρίς την συναίνεση μου;» πρόσθεσε. 

«Τα παιδιά μας δεν έχουν προσωπικότητα. Μπορούν να αλλάξουν φύλο στα 15, μπορούν να ψηφίζουν στα 17 και για το αν θα φορούν μάσκα δεν μπορούν να αποφασίσουν; Δεν μπορούν να αποφασίσουν για τη ζωή τους;» κατέληξε.


Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, ένας πατέρας συνόδευσε τα παιδιά του στο σχολείο, χωρίς αυτά να φορούν προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό. Οπως ήταν αναμενόμενο, δεν επετράπη στους μαθητές η είσοδος στο σχολείο. Ο πατέρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως δεν είναι σύμφωνος με τη χρήση της μάσκας στα σχολεία και ότι δεν επιθυμεί να φορέσουν τα παιδιά του.

Οταν ρωτήθηκε τι θα κάνει με το ζήτημα των απουσιών που θα πάρουν τα παιδιά, εφόσον δεν φορούν μάσκα και επομένως δεν θα μπουν στο σχολείο, απάντησε: «Το πολύ πολύ να μην πάνε ένα χρόνο σχολείο τα παιδιά. Να δούμε όμως τότε πως θα είναι τα παιδιά που θα φοράνε ένα χρόνο μάσκα».

Και στην Πάτρα όμως στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικος μαθητής συνοδευόμενος από γονέα προσήλθε στο χώρο, χωρίς μάσκα και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, δεν του επετράπη η είσοδος.

«Η συντριπτική πλειoνότητα εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, και στη γειτονιά μας», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων.