ΠΟΜΙΔΑ: Να επεκταθούν και στους ιδιοκτήτες ακινήτων όλα τα ευεργετικά μέτρα

ΠΟΜΙΔΑ: Να επεκταθούν και στους ιδιοκτήτες ακινήτων όλα τα ευεργετικά μέτρα

Για χιλιάδες ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε απόγνωση ως προς την αντιμετώπιση των τρεχουσών υποχρεώσεών τους κάνει λόγο η ΠΟΜΙΔΑ και ζητά για μια ακόμη να επεκταθούν και σε αυτούς -που δυστυχώς δεν διαθέτουν ΚΑΔ όπως όλοι οι άλλοι πληττόμενοι-  όλα τα λοιπά ευεργετικά μέτρα, διευκολύνσεις και μεταθέσεις φορολογικών υποχρεώσεων, ρυθμίσεων κ.λπ. που προβλέπονται για τόσες άλλες κατηγορίες φορολογουμένων. 

«Η διαρκής προβολή στα μέσα ενημέρωσης από κάθε αρμόδιο και αναρμόδιο, της μη καταβολής μισθωμάτων από επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και σήμερα 15 Ιανουαρίου, έχει ως αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός ενοικιαστών άλλων κατηγοριών μισθώσεων, κυρίως των “πληττομένων”, ελευθέρων επαγγελματιών, βιοτεχνιών, αποθηκών κ.λπ. αλλά και μισθωτές κατοικιών, να δηλώνει προς τους εκμισθωτές του ότι δεν προτίθεται να καταβάλει απολύτως τίποτε για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο 2021» αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε σημερινή της επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε στην επιστολή της, μεταξύ άλλων, «πέρα από τη λίστα των κλάδων που είναι κλειστοί με κρατική εντολή και ως εκ τούτου απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, να προβεί στην άμεση έκδοση της απόφασης ορισμού των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για τους οποίους θα ισχύσει η μείωση του μισθώματος κατά 40%, ώστε να παύσουν οι αμφισβητήσεις και να καταβληθεί εγκαίρως το 60% των μισθωμάτων αυτών».

«Χιλιάδες ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση ως προς την αντιμετώπιση των τρεχουσών υποχρεώσεών τους, σας ζητούμε για μια ακόμη φορά να επεκταθούν και σε αυτούς -που δυστυχώς δεν διαθέτουν ΚΑΔ όπως όλοι οι άλλοι πληττόμενοι- και όλα τα λοιπά ευεργετικά μέτρα, διευκολύνσεις και μεταθέσεις φορολογικών υποχρεώσεων, ρυθμίσεων κ.λπ. που προβλέπονται για τόσες άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, να δοθεί προθεσμία για τη διόρθωση όλων των λανθασμένων δηλώσεων COVID, να εκκαθαριστούν και να εξοφληθούν οι επιστροφές των προηγουμένων μηνών και να καθιερωθεί διαδικασία αυτόματης online επιβεβαίωσης των νέων δηλώσεων COVID ώστε να προκύπτει αμέσως αν ο ενοικιαστής δικαιούται τη μείωση και ο εκμισθωτής την αποζημίωση», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.