«Πολύ νωρίς» για να κριθεί αν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Τζάκσονβιλ
ΗΠΑ

«Πολύ νωρίς» για να κριθεί αν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Τζάκσονβιλ

Πολύ νωρίς για να κριθεί εάν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον επόμενο μήνα στο Τζάκσονβιλ, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 φθάνει σε αριθμό ρεκόρ στην Φλόριντα, δήλωσε ο Eπίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ Στίβεν Χαν, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μετέφερε τις περισσότερες δραστηριότητες του Συνεδρίου στο Τζάκσονβιλ από το Σάρλοτ, έπειτα από αντιπαράθεση, λόγω υγειονομικού χαρακτήρα ανησυχιών, με τον Δημοκρατικό, κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ.

Στο Τζάκσονβιλ, αλλά και σε ολόκληρη την Φλόριντα, με αριθμούς ρεκόρ ανθρώπων να βγαίνουν θετικοί στα τεστ για τον κορονοϊό, ο Χαν ερωτήθηκε αν θα ήταν ασφαλής η διεξαγωγή της πολυπληθούς αυτής εκδήλωσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εντός μόνο επτά εβδομάδων.

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται στην Φλόριντα και αλλού στην χώρα», απάντησε.

Εντωμεταξύ ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται σαν μην συμβαίνει τίποτε μπροστά σε μεγάλα πλήθη στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και περιφρονεί τις προστατευτικές μάσκες, αλλά την κοινωνική αποστασιοποίηση στις προεκλογικές του εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Τζάκσονβιλ, ο Ρεπουμπλικανός Λένι Κέρι, άρχισε να ζητεί από το κοινό να χρησιμοποιεί μάσκες, καθώς τα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται στην πόλη του.