Πολλοί υπεύθυνοι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν
Νέα κριτική του Ομπάμα στον Τραμπ

Πολλοί υπεύθυνοι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν

Σε μια νέα δημόσια παρέμβαση, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα  άσκησε κριτική στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το διαδικτυακό μήνυμα του Ομπαμα προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής για τους πτυχιούχους του δικτύου πανεπιστημίων (HBCU) και σε αυτό ο πρώην πρόεδρος έκανε αναφορά στις επιπτώσεις της πανδημίας: "Πάνω απ' όλα, αυτή η πανδημία έκανε να καταρρεύσει η ιδέα ότι πολλοί από όσους είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν τι κάνουν", είπε ο πρώην πρόεδρος. "Πολλοί εξ αυτών δεν επιδιώκουν καν να προσποιηθούν ότι είναι υπεύθυνοι", συμπλήρωσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Αμερικής μίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μεγάλη ομάδα πρώην συνεργατών του ο Ομπάμα είχε υποστηρίξει ότι η διαχείριση της πανδημίας του νέου κορκνοϊού από τον διάδοχό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν μια "απόλυτα χαοτική καταστροφή".

Ο Ομπάμα επικαλέστηκε την αντίδραση της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση για να επισημάνει ότι είναι αναγκαίο να επιλέγονται οι σωστοί ηγέτες και κάλεσε τους πρώην συμβούλους του να συνταχθούν με την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, του πρώην αντιπροέδρου που διεκδικεί την προεδρία απέναντι στον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.