7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Πολιτική Προστασία: Οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Πολιτική Προστασία: Οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία και σήμερα, Κυριακή,  καθώς είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος να εκδηλωθούν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην κατηγορία 3 εντάσσονται η Αττική, η Εύβοια, η Χαλκιδική νομοί της Πελοποννήσου και νησιά του Αιγαίου και ειδικά στη Ρόδο όπου ο κίνδυνος είναι στο 4.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας: