ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

Politico: O Ντ. Τραμπ αγνοεί τη λαϊκή ψήφο - Στους 238 οι εκλέκτορες του Μπάιντεν μέχρι στιγμής

Politico: O Ντ. Τραμπ αγνοεί τη λαϊκή ψήφο - Στους 238 οι εκλέκτορες του Μπάιντεν μέχρι στιγμής

Στο γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να αγνοεί την λαϊκή ψήφο στέκεται δημοσίευμα του Politico, στο οποίο τονίζεται πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών υπερισχύει του αντιπάλου του με 1,6 εκατ. ψήφους διαφορά, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται πως μέχρι στιγμής κανένας από τους δύο μονομάχους δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει τον αριθμό των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την ανάδειξη οριστικού νικητή.

Όπως σημειώνει το Politico, ο Μπάιντεν εξασφαλίζει μέχρι στιγμής 238 εκλέκτορες και ο Τραμπ 213, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, και σημειώνει ότι ο Τραμπ υπολείπεται κατά πάνω από 1,6 εκατ. ψήφους του αντιπάλου του «και ακόμη κι αν επικρατήσει στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων και επανεκλεγεί, δεν θα έχει καμία στατιστική δυνατότητα να υποστηρίξει ότι έχει τη λαϊκή εντολή».

Παράλληλα, στο δημοσίευμα του Politico υπογραμμίζεται πως, παρά τα όσα υποστήριξε ο Τραμπ, μέχρι στιγμής είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί ο νικητής των εκλογών, αφού απομένει η καταμέτρηση εκατομμυρίων επιστολικών ψήφων σε κρίσιμες πολιτείες και ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ούτε και ο Τζο Μπάιντεν έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τους 270 εκλέκτορες που χρειάζονται για να στεφθούν νικητές.

«Η μέχρι στιγμής καταμέτρηση σε αρκετές σημαντικές αμφίρροπες πολιτείες δίνει προβάδισμα στον Τραμπ, αλλά σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων δεν έχει ακόμη καταμετρηθεί στο Μίσιγκαν ή στην Πενσιλβάνια και ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει σε εκκρεμότητα στο Ουισκόνσιν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος

«Οι ψηφοφόροι κατέγραψαν αριθμό-ρεκόρ φέτος στις επιστολικές ψήφους, που μπορεί να χρειαστεί περισσότερο για να καταμετρηθούν και υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο στρατοπέδων αναφορικά με το πότε και πώς ψήφισαν οι εκλογείς. Αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι όσοι θα ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα ανήμερα των εκλογών θα στήριζαν τον Τραμπ, ενώ εκείνοι που ψήφισαν με επιστολικές ψήφους στήριζαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία τον Τζο Μπάιντεν», καταλήγει το Politico.