Ποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι τον Ιούλιο έγιναν εκλογές

Ποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι τον Ιούλιο έγιναν εκλογές

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σχεδόν 120 μέρες μας χωρίζουν από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου και οι βασικοί παίχτες στην πολιτική σκακιέρα κάνουν καθημερινά τις κινήσεις τους με έπαθλο την επικράτηση στο πολιτικό «παιχνίδι».

Παρότι στον ορίζοντα δεν υπάρχει κάποια εκλογική διαδικασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν πυρά δίνοντας μία πρόγευση της σκληρής σφοδρής αντιπαράθεσης που έρχεται. Παρόλα αυτά όμως ορισμένοι δε μοιάζουν να έχουν αντιληφθεί ακόμα και σήμερα ότι στις 7 Ιουλίου στήθηκαν κάλπες που έβγαλαν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ποιοί είναι αυτοί; Αυτοί που επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ να επενδύουν στην πόλωση, στην όξυνση και στις συμπεριφορές και λογικές Πολάκη.

O Αλέξης Τσίπρας μέχρι και σήμερα εκπέμπει ένα σταθερό μήνυμα με αποδέκτες εντός αλλά και εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Με επιλογές αλλά και τοποθετήσεις δίνει την εντύπωση ότι τέσσερις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές δεν έχει ακόμα καταλάβει το νόημα της κάλπης, σαν να μην το άκουσε ποτέ.
Δεν εξηγείται γιατί έχει γίνει αυτό.. Δεν έχει ακόμα και σήμερα δοθεί η εντύπωση ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προκειμένου να υιοθετήσει το σωστό στίγμα για το κόμμα του.

Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας παραμένει θιασώτης της πολιτικής και των στελεχών που την υιοθετούν , επιθυμώντας να προσδώσει νέο πολιτικό κεφάλαιο .Ειδικά η διαχείριση της υπόθεσης της Novartis αποδεικνύει σε όλους ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει κοντά σε όλα αυτά τα στελέχη που προκάλεσαν την ήττα του Ιουλίου. Μία εκτίμηση που επιβεβαιώνεται και από τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis. Ποιός μπορεί να πει, ας πούμε, ότι τα όσα γίνονται με τον πρώην υφυπουργό Υγείας δεν αποτελούν ένα καθαρό «βάρος», στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ ανάκτησης της εξουσίας.

Υπάρχει την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση διαβασμένος. Χωρίς να προσπαθεί να ωραιοποιήσει καταστάσεις επιμένει να κάνει όλα όσα απαιτούνται για να διευρύνει το ακροατήριό του. Με μεθοδικές κινήσεις που δίνουν την εντύπωση ύπαρξης ενός σχεδίου. Τελευταίο παράδειγμα η επίσκεψή του στην Κίνα, όπου εκεί όχι μόνο συνάντησε στελέχη επιχειρήσεων και οικονομικούς παράγοντες αλλά τους πρότεινε κιόλας και συγκεκριμένους τρόπους επενδύσεων με βάση project.

Παρόλα αυτά ωρολογιακή βόμβα παραμένει το μεταναστευτικό στα χέρια του Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος γνωρίζει ήδη πως εν πολλοίς ο τρόπος που θα χειριστεί θα καταγράψει το «χαμηλό βαρομετρικό» στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας επιμείνει σε μία άσκηση αντιπολιτευτικής τακτικής με υλικά περασμένων ετών.

Η διαπίστωση αυτή αποτυπώνεται και στις κατά περιόδους δημοσκοπήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Επειδή πάντως από καμία πολιτική διαδικασία δεν λείπε η αίσθηση της ιδιαιτερότητας, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή την περίοδο ο κ.Μητσοτάκης παίζει μόνος του , καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει μείνει στον Ιούνιο του 2019, πριν από τις εκλογές.