Ποια καταστήματα θα είναι ανοικτά σήμερα και Καθαρά Δευτέρα – Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

Ποια καταστήματα θα είναι ανοικτά σήμερα και Καθαρά Δευτέρα – Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

Σήμερα Κυριακή και αύριο Καθαρά Δευτέρα ανοικτά θα παραμείνουν συγκεκριμένα καταστήματα προκειμένου να μπορέσουν οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν το πρωί της Κυριακής θα λειτουργήσουν κανονικά τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, χωρίς, όμως, να κάνουν το παραδοσιακό «ξενύχτι» της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα. Παράλληλα, αύριο, Καθαρά Δευτέρα θα είναι ανοιχτά τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα, αλλά και αύριο οι λαϊκές αγορές και στον νομό Θεσσαλονίκης, οι φούρνοι, τα ιχθυοπωλεία και άλλα συγκεκριμένα καταστήματα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς να συνωστίζονται.

Στο «Καπάνι», λειτουργεί το 20%-30% των καταστημάτων εντός της αγοράς, σε σύνολο 250 καταστημάτων, συνεπεία των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης της covid-19.

Σημειώνεται, ότι σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας προχώρησε την Παρασκευή ο κ. Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση για «υπερτοπικές μετακινήσεις», δηλαδή από νομό σε νομό. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με την αποστολή SMS στο 13033 και την Καθαρά Δευτέρα ισχύει το «ψαλίδι» που έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) μέχρι τις 22 Μαρτίου έχουν ενταχθεί 8 ακόμη περιοχές, ενώ παρατείνεται το lockdown σε 13 άλλες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα από τις 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την επικράτεια.

Σε ισχύ απο σήμερα πρόσθετα μέτρα στην τοπική κοινότητα Μετοχίου του δήμου Κύμης - Αλιβερίου

Επιπλέον, σε ισχύ τέθηκαν από τις 6 το πρωί της Κυριακής τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην τοπική κοινότητα Μετοχίου του δήμου Κύμης - Αλιβερίου για λόγους δημόσιας υγείας. Τα μέτρα θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 6 το πρωί.