Πλησιάζουν τους 1700 οι νεκροί - 142 θύματα μέσα σε ένα 24ωρο
Κορονοϊός

Πλησιάζουν τους 1700 οι νεκροί - 142 θύματα μέσα σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των θανάτων που έχει προκαλέσει στην ηπειρωτική Κίνα ο νέος κοροναϊός πλησίασε σήμερα τους 1.700, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Υγείας της Γαλλίας ότι καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός εξαιτίας του COVID-19 εκτός Ασίας.

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο COVID-19 ανήλθε σε 1.665 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 142, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Κυριακή.

Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι χθες Σάββατο.  Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφηκαν 2.009 νέα κρούσματα της επιδημίας χθες Σάββατο, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί φθάνει τους 68.500.

Ο Καναδάς μίσθωσε αεροσκάφος για να απομακρύνει τους πολίτες του που βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία. Οι Καναδοί επιβάτες που εμφανίζουν συμπτώματα του νέου κορονοϊού δεν θα επιτραπεί να επιβιβαστούν στην πτήση: αντ’ αυτού θα μεταφερθούν σε ιαπωνικές μονάδες υγείας για να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη, όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Μετά την άφιξή τους στον Καναδά, οι επιβάτες θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ έχουν ανακοινώσει ότι θα στείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο που παραμένει σε καραντίνα και έχει συγκεντρωμένο τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του Covid-19 εκτός Κίνας.

Εβδομήντα νέα κρούσματα του κορονϊού εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Κατσουνόμπου Κάτο.

Ο υπουργός διευκρίνισε σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη ειδησεογραφική εκπομπή του ιαπωνικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο ανέρχεται πλέον σε 355.