8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Πλεύρης: Καμία αλλαγή στα μέτρα για τα γήπεδα - Επανεξέταση μετά τις 16 Ιανουαρίου

Πλεύρης: Καμία αλλαγή στα μέτρα για τα γήπεδα - Επανεξέταση μετά τις 16 Ιανουαρίου

Να επανεξετάσει την αύξηση της πληρότητας των 1000 ατόμων στα γήπεδα μετά τις 16 Ιανουαρίου και εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Super League, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «η υγειονομική κατάσταση της χώρας μας, μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα, για τα οποία καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ειδικά στη λειτουργία του ποδοσφαίρου, που είναι πιο μαζικά τα κοινά. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία».

Ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση για το πρώτο 15νθημερο, «διότι παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας», ωστόσο, όπως ανέφερε, επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Super League για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου, που θα τηρούνται τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει και όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, «από την πλευρά μου δεσμεύθηκα ότι αυτές τις προτάσεις θα τις πάρουμε το επόμενο διάστημα».

Σκοπός είναι να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και, αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η βούληση μας είναι να ανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται και η Δημόσια Υγεία, τόνισε και πρόσθεσε πως «θεωρούμε ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή αυτό το 15νθήμερο».

«Είναι πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας σε επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Super League, για να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο με εμβολιασμένους και τήρηση των μέτρων», συμπλήρωσε και είπε ότι «περιμένουμε την πρόταση από την Super League».