Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 23:11

-A +A

Καθηγητής Πανεπιστημίου Χόπκινς: Πιθανό να έχουμε εμβόλιο μέχρι το τέλος του χρόνου

Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 23:11
Πιθανό να έχουμε εμβόλιο μέχρι το τέλος του χρόνου
-A +A

Την εκτίμηση ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους εξέφρασε ο ειδικός λοιμωξιολογος και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, Τομ Ινγκλσμπι.

Μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του NBC, ο διεθνούς φήμης ειδικός είπε ότι «βάση των δεδομένων που έχουμε και αν δεν υπάρξει κάτι συγκλονιστικό που να αλλάξει την κατάσταση είναι πιθανό να έχουμε ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του 2020». 

Ο Ινγκλσμπι τόνισε ότι «υπό κανονικές συνθήκες ένα τέτοιο εμβόλιο δεν θα παρασκευάζονταν ποτέ τόσο γρήγορα όμως είμαι αισιόδοξος διότι επικεφαλείς της προσπάθειας είναι ο Άντονι Φαούτσι και ο Μόνσεφ Σλάουι».

Ο τελευταίος, πρώην επικεφαλής του τμήματος εμβολίων της GlaxosmithKline διορίστηκε πρόσφατα από τον Λευκό Οίκο για ηγηθεί της Επιχείρησης «Ταχύτητα του Φωτός» για την παρασκευή του εμβολίου. 

O στόχος είναι να είναι διαθέσιμες 100 εκατομμύρια δόσεις ως το φθινόπωρο και 300 εκατομμύρια δόσεις ως τις αρχές του έτους, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Απαντώντας τέλος, σε ερώτηση του παρουσιαστή Τσακ Ντοντ σχετικά με τι να περιμένουμε τους επόμενους μήνες, ο Ινγκλσμπι είπε πως «εξαρτάται από εμάς το μέλλον είναι στα χέρια μας και πόσο υπεύθυνοι θα είμαστε». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα