ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake News ότι «αντί για λεφτά θα πληρώνόμαστε τις υπερωρίες με ρεπό»

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake News ότι «αντί για λεφτά θα πληρώνόμαστε τις υπερωρίες με ρεπό»

Για σύστημα fake news της Κουμουνδούρου που διακινούν ότι δήθεν ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με ρεπό» διαστρεβλώνοντας, όχι μόνο όσα είπε ο υπουργός αλλά και όσα ίσχυαν και ισχύουν για τη διευθέτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, κάνει λόγο το Παρατηρητήριο Fake news της Νέας Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, παραθέτει τα ψέμματα που διαδίδει:

• Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας εφαρμοζόταν επί ΣΥΡΙΖΑ με συλλογικές συμβάσεις στον ΟΤΕ, στα ξενοδοχεία, στον Παπαστράτο, στην Alpha Bank, στην ΗΒΗ. 
 
• Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μόλις τον περασμένο μήνα να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχείων που προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Δηλαδή με τη λογική τους, η Κουμουνδούρου θέλει να πληρώνονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με ρεπό;
 
• Επί ΣΥΡΙΖΑ επίσης υπεγράφη η Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς. Την παραχώρηση αυτής της δυνατότητας και σε άλλους εργαζόμενους (όχι μόνο σε γονείς, δηλαδή) ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τη χαρακτηρίζει “εργασιακό μεσαίωνα” και “κατάργηση του οκταώρου”.

«Ας διαλέξουν τουλάχιστον ποιο ψέμα θα λένε κάθε φορά για το εργασιακό νομοσχέδιο. Τη μία κατηγορούν την κυβέρνηση που αυξάνονται οι υπερωρίες με το νομοσχέδιο, την άλλη την κατηγορούν που δήθεν καταργούνται με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στο ίδιο νομοσχέδιο.
 
Είναι τόσο χοντροκομμένη η προσπάθεια διαστρέβλωσης που δεν τους πιστεύει πλέον κανείς» αναφέρει η ανακοίνωση.