Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake «αποδείξεις» δήθεν αστυνομικής βίας

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake «αποδείξεις» δήθεν αστυνομικής βίας

Για fake «αποδείξεις» δήθεν αστυνομικής βίας, σχετικά με φωτογραφία που κυκλοφόρησε σήμερα στα social media, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «διάφοροι λογαριασμοί μεταξύ των οποίων και του ΠΑΜΕ παρουσίασαν φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», ως σημερινή από την Αθήνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διάφοροι λογαριασμοί στα social media μεταξύ των οποίων και του ΠΑΜΕ, σήκωσαν ψευδή ανάρτηση με fake φωτογραφία στην προσπάθειά τους να χτίσουν το αφήγημα περί δήθεν «οργίου αστυνομικής βίας» σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, παρουσίασαν φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», ως σημερινή από την Αθήνα. Η φωτογραφία δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή. 

Στην πραγματικότητα η Αστυνομία χωρίς κανένα «όργιο αστυνομικής βίας» αλλά εφαρμόζοντας τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης συγκεντρώσεων με κλιμάκωση και τελευταία αλλά αναγκαία τη ρίψη χημικών.