Παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση

Παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση

Την πιθανότητα να παραταθεί η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, εξετάζει η κυβέρνηση, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ σημειώνοντας πως αυτό θα συναρτηθεί από την εικόνα της ελληνικής οικονομίας και ότι τα όποια μέτρα ληφθούν θα πρέπει να πιάνουν τόπο. 

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 είναι αναρτημένα από την περασμένη Παρασκευή στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, η οποία και ανακοίνωσε ότι η πληρωμή τους μπορεί να καταστεί εφικτή με τρεις διαφορετικούς τρόπους: 

– Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

– Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF

– Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι αύριο ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για ενοίκια και συμπλήρωσε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι κατατίθεται το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού στο οποίο θα ενσωματώνονται και προβλέψεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, προσθέτοντας ότι προβλέπεται ύφεση λίγο πάνω από 10%, μεγαλύτερα πρωτογενή ελλείμματα και πολλαπλάσια μέτρα στήριξης, μεταξύ αυτών και η επιστρεπτέα προκαταβολή η οποία θα επεκταθεί και το 2021.

Όπως είπε ο υπουργός, μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης στην ΕΕ και το πρώτο εξάμηνο αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις με πυλώνες στήριξη και ανάπτυξη.

Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση μέσα από τους πόρους που δεν διογκώνουν το δημόσιο χρέος και η κατανομή των πόρων θα γίνει σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανόνες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Κομισιόν ενέκρινε το Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, επιδοτώντας τη δόση των συνεπών οφειλετών που λόγω κορονοϊού δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.