Τ. Ερντογάν: «Παράνομη» η Αίγυπτος, «πειρατές» τα ΗΑΕ για τη στήριξη σε Χαφτάρ

«Παράνομη» η Αίγυπτος, «πειρατές» τα ΗΑΕ για τη στήριξη σε Χαφτάρ

Την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατήγγειλε ο Τ. Ερντογάν την Παρασκευή για την υποστήριξη δυνάμεων που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι με Λίβυους επικεφαλής φυλών, οι οποίοι φέρονται να ζήτησαν από το Κάιρο να παρέμβει στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

«Τα βήματα που έκανε η Αίγυπτος στη Λιβύη», δήλωσε ο Τ. Ερντογάν, «ειδικά η σύμπραξή τους τους με τον πραξικοπηματία Χαφτάρ, δείχνουν ότι βρίσκονται σε μια παράνομη διαδικασία». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «πειρατική» την προσέγγιση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αιγυπτιακής παρέμβασης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα διατηρήσει την υποστήριξή της στη διεθνή αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φ. Αλ Σάρατζ.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη, ενώ η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία έχουν υποστηρίξει την κυβέρνηση του Χαφτάρ που εδρεύει στα ανατολικά.