ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

«Παράγουμε το μέλλον»: Η νέα καμπάνια της ΟΝΝΕΔ για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής

«Παράγουμε το μέλλον»: Η νέα καμπάνια της ΟΝΝΕΔ για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής

Με στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα αναβάθμισης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, αλλά και με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ενίσχυση των νέων αγροτών, η ΟΝΝΕΔ εγκαινιάζει τη νέα της καμπάνια με τίτλο «Παράγουμε το μέλλον» την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 17:15 με μια ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση με προσκεκλημένο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν νέοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, «ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί την οικονομική ραχοκοκαλιά της χώρας μας και στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία πρέπει να διαδραματήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Χιλιάδες νέοι σε ολόκληρη τη χώρα ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, την αλιεία και όχι μόνο, διατηρώντας, εξελίσσοντας και επεκτείνοντας τις οικογενειακές τους δραστηριότητες και  επιχειρήσεις, αλλά και δημιουργώντας νέες πρότυπες μονάδες παραγωγής αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα».

Στόχος της καμπάνιας είναι η διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης ανάπτυξης για τον κλάδο μέσα από μια σειρά συζητήσεων με νέους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και επαφών με τα αρμόδια πολιτειακά όργανα και τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Βασικός πυλώνας πάνω στον οποίον φιλοδοξούμε να στηρίξουμε την πρότασή μας είναι η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα, ενώ θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του», σημειώνει η ΟΝΝΕΔ.

Παράλληλα, όπως τονίζεται, «η παροχή κινήτρων για επένδυση σε καινοτόμα σχήματα και προϊόντα θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του κλάδου, προσελκύοντας περισσότερους νέους ανθρώπους».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ενόψει της διαδικτυακής συζήτησης: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό για τη συμμετοχή του στην πρώτη διαδικτυακή συζήτηση της νέας μας καμπάνιας "Παράγουμε το μέλλον". Αυτός είναι ο στόχος μας. Να δημιουργήσουμε προοπτικές ακούγοντας τους νέους που ασχολούνται με τον κλάδο, να δημιουργήσουμε λύσεις μέσα από τις προτάσεις τους και να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν, αναπτύσσοντας παράλληλα την οικονομία της χώρας μας».

Η συζήτηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Παρασκευή 19.3.2021 θα μεταδοθεί live ΕΔΩ.