Πανελλαδικές 2020: Πώς και από πότε θα λειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Πανελλαδικές 2020: Πώς και από πότε θα λειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Νέες οδηγίες που αφορούν στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και τον τρόπο χρήσης από του μαθητές που πρόκειται να προπονηθούν ώστε να λάβουν μέρος στην πρακτική δοκιμασία, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών 2020,  εξέδωσαν το υφυπουργείο Αθλητισμού και το υπουργείο Παιδείας.

Οι οδηγίες αφορούν όλους όσοι στοχεύουν να εισαχθούν σε ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές-Αστυνομικές –Πυροσβεστικές –Λιμενικού και Σχολές Ακαδημίας. Εμπορικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ξεκινά και η αθλητική προετοιμασία σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου των υποψήφιων μαθητών/ τριών πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, σε κολυμβητήρια, για την αθλητική προετοιμασία των υποψηφίων στο αγώνισμα της κολύμβησης, όπως προβλέπεται για την εισαγωγή αυτών στις ακόλουθες σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Αναλυτικά οι οδηγίες:

- Οι οδηγίες αθλητικής προετοιμασίας

- Οι διευκρινιστικές οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου που αφορά στο ιατρικό ιστορικό και την ιατρική βεβαίωση

- Το έντυπο ιατρικού ιστορικού αθλούμενου/ης και τεχνικού προσωπικού

- φόρμα ιατρικής βεβαίωσης