7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Pandora Papers: Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επένδυσε σε παράκτιες εταιρίες αποκαλύπτει ιταλικό περιοδικό

Pandora Papers: Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επένδυσε σε παράκτιες εταιρίες αποκαλύπτει ιταλικό περιοδικό
φωτογραφία αρχείου
AP newsroom

Το ιταλικό περιοδικό L'Espresso, το οποίο συμμετείχε στην διεθνή δημοσιογραφική έρευνα των Pandora Papers, υποστηρίζει σήμερα σε άρθρο του ότι και ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας ποδοσφαίρου Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει επενδύσει σε παράκτιες εταιρείες.

Παράλληλα, ιδιοκτήτης off shore εταρείας φέρεται να είναι και ένα άλλο πρώην αστέρι του ιταλικού ποδοσφαίρου: ο Tζανλούκα Βιάλι, αρχηγός της ιταλικής αποστολής της «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο κέρδισε η Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Bastian Asset Holdings, με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων.

Στον ίδιο φορολογικό παράδεισο, σύμφωνα με το L'Espresso, βρίσκεται και η εταιρεία του Τζανλούκα Βιάλι, η Crewborn Holdings.

H πρώτη εταιρεία, προσθέτει το περιοδικό της Ρώμης, τον Νοέμβριο του 2008 αγόρασε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Η δε εταιρεία του Βιάλι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν την έρευνα, χρησίμευσε για να στηριχθούν μια σειρά από ιταλικές οικονομικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι ο Τζανλούκα Βιάλι, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει πάρει την βρετανική υπηκοότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ