Πανδημία - Αφρική: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 8,6 εκατ., οι θάνατοι είναι πλέον πάνω από 222.000

Πανδημία - Αφρική: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 8,6 εκατ., οι θάνατοι είναι πλέον πάνω από 222.000

Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Αφρική έφθασε χθες Παρασκευή το απόγευμα τα 8.616.912, όπως ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αφρικής (ACDC).

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα ACDC, η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αφρικανικής Ένωσης, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε όλη την ήπειρο έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 222.301 νεκρούς.

 Σημειώνεται ότι οι χώρες με τους υψηλότερους αριθμούς επιβεβαιωμένων μολύνσεων συνεχίζουν να είναι η Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αιθιοπία και η Λιβύη, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η υπηρεσία.

Τέλος, σχετικά με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, ο νότιος τομέας της Αφρικής –όπου εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία– είναι αυτός που πλήττεται περισσότερο, ακολουθούμενος από τον βόρειο και τον ανατολικό. Το κεντρικό τμήμα της ηπείρου, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι αυτό που πλήττεται λιγότερο μέχρι σήμερα.