Π. Σκουρλέτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο παράδεισος της δημοκρατίας»

Π. Σκουρλέτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο παράδεισος της δημοκρατίας»

«Παράδεισο της δημοκρατίας» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Σκουρλέτης, καλώντας μάλιστα τους συνομιλητές του σε τηλεοπτικό πάνελ να μαθαίνουν από το παράδειγμα του κόμματός του. 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα για την ισότιμη συμμετοχή των διαδικτυακών μελών πέρασε με οριακή πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή, με σημαντικό τμήμα του κόμματος να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε να αναδείξει μια «διαφορετική, συντροφική αντίληψη που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέροντας ότι σε άλλα κόμματα «εξοβελίζονται οι διαφορετικές απόψεις», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «Παράδεισο της δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία για τα διαδικτυακά μέλη η πρόταση του κ. Τσίπρα έλαβε 55 ψήφους υπέρ, 50 κατά, ενώ υπήρχαν και 5 αποχές. 

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας φάνηκε ενοχλημένος όταν τα μέλη του κόμματος δεν ενέκριναν τη δική του πρόταση που ήταν στην ποσόστωση του 25% των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να μην προσμετρώνται οι βουλευτές, αλλά μόνον όσοι έχουν κυβερνητική θέση.

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το Σώμα αποφάσισε ότι μόνο 30 εκ των βουλευτών και υπουργών και γενικών γραμματέων θα είναι στην ΚΕ των 150. Αν είναι αυτή η βούληση του Συνεδρίου, πάσο! Αλλά να ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Εγώ ζητώ σ' αυτό το θέμα,να μην το περάσουμε ρουτίνα και να γίνουν δύο τοποθετήσεις υπέρ, δύο κατά και να ξαναψηφίσουμε».

Δείτε το βίντεο: