8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ζητούν παράδοση των μαχητών στο εργοστάσιο του Σεβεροντόνετσκ

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ζητούν παράδοση των μαχητών στο εργοστάσιο του Σεβεροντόνετσκ
AP newsroom

Η Ρωσία ενημέρωσε τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται σε εργοστάσιο χημικών στην ανατολική πόλη Σεβεροντόνετσκ να καταθέσουν τα όπλα μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον Guardian, ότι περισσότεροι από 500 άμαχοι είναι παγιδευμένοι δίπλα σε στρατιώτες μέσα στο Aζότ ένα χημικό εργοστάσιο όπου οι δυνάμεις της αντιστάθηκαν για εβδομάδες στους ρωσικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις που έχουν ισοπεδώσει μεγάλο μέρος του Σεβεροντόνετσκ.

Ο συνταγματάρχης Mιχάιλ Μιζίντσεφ, ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για την καταστροφική πολιορκία της Μαριούπολης, είπε ότι οι μαχητές θα πρέπει «να σταματήσουν την παράλογη αντίστασή τους και να καταθέσουν τα όπλα» από τις 8 π.μ. ώρα Μόσχας.

Ο ρωσικός στρατός έχει μετατοπίσει το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών του προσπαθειών στην κατάληψη του Σεβεροντόνετσκ στην προσπάθειά του να πάρει τον πλήρη έλεγχο του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, γνωστά στο σύνολο ως Ντονμπάς.

Ο Σερχίι Γκαϊντάι, κυβερνήτης του Λουχάνσκ, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση την Τρίτη ότι δύο ακόμη ρωσικές τακτικές μονάδες μεταφέρθηκαν στην περιοχή.

Ο αγώνας για το Σεβεροντόνετσκ μετατρέπεται σε μια από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου και θεωρείται ως μια κρίσιμη καμπή για τη ρωσική επιχείρηση στο Ντονμπάς.