7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Όταν ο Τσίπρας διαψεύδει τον Αλέξη

Όταν ο Τσίπρας διαψεύδει τον Αλέξη

Είναι εμφανές πλέον  ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει τον δρόμο χωρίς επιστροφή προς το κόμμα διαμαρτυρίας του 3% κλείνοντας την πόρτα στη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο. Χρειάστηκαν μόλις 9 ημέρες για να διαψεύσει τον εαυτό του και να ανατρέψει δηλώσεις του από το βήμα της βουλής σχετικά με τον αριθμό των εμβολίων και τις ευθύνες για τις ποσότητες.

«Είχατε τάξει δύο εκατομμύρια εμβόλια κι έρχονται για εκατόν πενήντα χιλιάδες άτομα στην πρώτη φάση.» δήλωνε στις 21 Δεκεμβρίου στη Βουλή για να προσθέσει με όμως ότι:

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο το αντιμετωπίζει συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως δεν φέρνετε εσείς το εμβόλιο, αλλά το φέρνει η Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι και την κριτική για τον αριθμό των εμβολίων δεν θα την κάνω σε εσάς, θα είμαι δίκαιος».

Αυτή ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος 9 ημέρες πριν δήλωνε πως θα είναι δίκαιος. Σήμερα, αίφνης και μετά το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε χθες (εξερχόμενος του νοσοκομείου στο οποίο εμβολιάστηκε χωρίς κάμερες) συνεχίζοντας τις καταγγελίες περί επικοινωνιακής τακτικής άλλαξε στάση.

Σε ανάρτησή του σήμερα όμως, αφού θέτει θέμα για τον εμβολιασμό κυβερνητικών αξιωματούχων που εντάχθηκαν στην πρώτη λίστα στο πλαίσιο του σχεδίου για την ομαλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού (45 περιλάμβανε η σχετική λίστα), επιχειρεί και πάλι να ρίξει λάδι στη φωτιά του λαϊκισμού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανάψει.

«Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους «άριστους» αναφέρει στην ανάρτηση για να συνεχίσει γράφοντας:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου» και καταλήγει σημειώνοντας πως οι εξελίξεις στην πανδημία έχουν την υπογραφή του σημερινού πρωθυπουργού.

Από τη «δίκαιη» κριτική και τις ευθύνες στην Ε.Ε. για τον αριθμό των εμβολίων στο δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης ως συνέχεια των πραιτωριανών και των τρολς του διαδικτύου που από την Κυριακή επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα άκρως αρνητικό κλίμα ρίχνοντας νερό στον μύλο των αρνητών του εμβολίου και των θιασωτών των σεναρίων συνομωσίας.

Διαβάστε ακόμα:

Στ. Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας έκανε εμβόλιο για τον κορονοϊό, όχι για τον λαϊκισμό...»