7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Opinion Poll: Πόση υποκρισία πια;

Opinion Poll: Πόση υποκρισία πια;
Φωτογραφία αρχείου

Στις αιτίες για τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται η Opinion Poll από ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΚΙΝΑΛ και στο «μπούλινγκ» που υφίσταται, επειδή τα δημοσκοπικά της ευρήματα και τα ποσοστά που προκύπτουν από αυτά «δεν αρέσουν», αναφέρεται σε δήλωσή του, ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας, Ζαχαρίας Ζούπης. «Πόση υποκρισία πια, πόση εξοντωτική μανία γιατί δεν δίναμε αρεστά ποσοστά;», διερωτάται χαρακτηριστικά. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Ζ. Ζούπης αναφέρει τα εξής:

«Διαβάζω όλο τον Τύπο του Σαββατοκύριακου και τα δημοσιεύματα από τα sites που σχετίζονται με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Κάτι που γράφουν πολλά, μα πάρα πολλά δημοσιεύματα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου συζητούσε και διερευνούσε την κάθοδό του από τον Αύγουστο γιατί η υποψηφιότητα της κ. Φώφης Γεννηματά δεν προχωρούσε, δεν πήγαινε καλά. Με όλο τον σεβασμό στην κατάσταση της υγείας της κ. Φώφης Γεννηματά δεν θα ανέφερα τίποτα αν δεν το έγραφαν πάμπολλα δημοσιεύματα...

Δεν με αφορά τι έκανε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Με ενδιαφέρει όμως και πολύ μάλιστα ότι υπήρχαν στοιχεία που τροφοδοτούσαν μια τέτοια εκτίμηση για της υποψηφιότητα της νυν Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, προφανώς στοιχεία που έχουν να κάνουν με δημοσκοπικά ευρήματα. Αν όμως υπήρχαν δημοσκοπικά ευρήματα – προφανώς ερευνών από δημοσκοπικές εταιρείες - που έδειχναν κάτι τέτοιο, γιατί τέτοια επίθεση κατά της OPINION POLL που με πανελλαδική έρευνα σε 1.500 δείγμα από τον Μάιο έβρισκε ότι μέσα στο ΚΙΝΑΛ προηγούνταν ο κ.Λοβέρδος, ακολουθούσε ο κ.Ανδρουλάκης και ερχόταν τρίτη η κ.Γεννηματά;

Ξέρετε ποια έρευνα είναι αυτή; Αυτή που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Α. Τσίπρα, όπως το είπε ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ALPHA (πολύ ενδιαφέρον για το ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ !). Είναι η έρευνα που χαρακτηρίζουν στημένη, παρέμβαση στα εσωτερικά κόμματος και άλλα σπουδαία και φοβερά. Απ΄ ότι φαίνεται, όμως, αυτό που έβρισκε η OPINION POLL το έβρισκαν σε μη δημοσιευμένες έρευνες εταιρειών και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ.Παπανδρέου, αλλά και λίγα στελέχη του περιβάλλοντος της κ.Φώφης Γεννηματά που οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν καλύτερα από μένα τι έλεγαν με τις διαρροές τους.

Τα ίδια αυτά λιγοστά στελέχη του ΚΙΝΑΛ θορυβήθηκαν και όταν τον Σεπτέμβριο πληροφορήθηκαν ότι πραγματοποιούμε έρευνα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Νόμιζαν ότι θα δημοσιευόταν, ότι θα έβλεπε ο κόσμος την πραγματική εικόνα των συσχετισμών που ήξεραν από άλλες έρευνες και έσπευσαν να διαρρεύσουν τη διαμαρτυρία των «ανώνυμων φίλων της κ.Γεννηματά» στην οποία έλεγαν το αστείο, ότι ασκούσαμε bullying σ΄ όσους δήλωναν το όνομα της Προέδρου.

Λίγο μετά αυτή η διαμαρτυρία «ανώνυμων» διανεμόταν από το «Γραφείο της Φώφης Γεννηματά» (όχι από το Γραφείο της Προέδρου) κάτι που είμαι πεπεισμένος ότι δεν γνώριζε η κ. Φ.Γεννηματά, γνωστή για την αξιοπρέπειά της και τον ευθύ λόγο της. Εντελώς συμπτωματικά, το ίδιο βράδυ ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ επιτίθετο κατά της OPINIOΝ POLL πάλι. Aυτός δε είχε υποστεί bullying. Ισχυρίστηκε ότι δεν αναφερόταν το όνομα της κ. Φ.Γεννηματά!

Για να μην κουράζω ο κύριος αυτός θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, όπως έχουμε δεσμευτεί, όπως το ίδιο και ο κ. Νικολακόπουλος που με αφορμή την περίφημη πια έρευνα του Μαΐου, μας επιτέθηκε λέγοντας αναληθώς ότι δεν είμαστε μέλη του ΣΕΔΕΑ, ότι δεν υφιστάμεθα ελέγχους και άρα οι μετρήσεις μας δεν πρέπει να μετριούνται στα σοβαρά! Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια, ας γνωρίζετε όμως όλοι ότι στις 16/12 εξετάζεται η αγωγή μας από τη Δικαιοσύνη. Λίγες μέρες έμειναν....

Αξίζει όμως να σημειώσουμε, ότι την αμέσως επομένη ημέρα της επίθεσης από τους «ανώνυμους φίλους» εντελώς τυχαία ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη νέα καταγγελία και την ανακοίνωση της πρότασής του για συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής για διάφορα και για την OPINION POLL !!! Είναι φανερό, ότι υπήρχε πολύ καλός συγχρονισμός ΣΥΡΙΖΑ και αυτών των μετρημένων στελεχών του ΚΙΝΑΛ.

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και γνωριζόμαστε. Η OPINION POLL είναι γνωστή για τις αξιόπιστες έρευνες της. Όμως υπάρχει και ο παράγων χρόνος που τα φέρνει όλα στην επιφάνεια. Από αυτό το "μικρό οδοιπορικό" προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Πόση υποκρισία πια, πόση εξοντωτική μανία γιατί δεν δίναμε αρεστά ποσοστά;».