ΟΝΝΕΔ Talks: Διαδικτυακή συζήτηση για την αναδοχή με καλεσμένη τη Δ. Μιχαηλίδου

ΟΝΝΕΔ Talks: Διαδικτυακή συζήτηση για την αναδοχή με καλεσμένη τη Δ. Μιχαηλίδου

Η υιοθεσία και η αναδοχή ήταν για χρόνια μια ανοιχτή πληγή στην κρατική παιδική πρόνοια. Τον Μάιο του 2018 ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή που έδινε λύσεις σε χρόνιες παθογένειες. Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση, για πάνω από έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου δεν εργάστηκε για την υλοποίησή του, αναφέρει η ΟΝΝΕΔ.

Καλεσμένη στο πέμπτο ΟΝΝΕΔ Talk αυτού του κύκλου είναι η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου για να απαντήσει στις ερωτήσεις για το πως η Κυβέρνηση κατάφερε με μεθοδικά και στοχευμένα βήματα να αλλάξει την παγιωμένη κατάσταση που επικρατούσε στις υιοθεσίες και τις αναδοχές, για την καταγραφή των παιδιών στο πληροφορικό σύστημα, την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων υποψήφιων γονέων και για τη διαδικασία σύνδεσης των παιδιών με υποψήφιους γονείς, σημειώνεται.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο και διαφανές σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας, που μπορεί να συνδέσει γρήγορα παιδιά με γονείς που επιθυμούν να τους προσφέρουν την αγάπη και τη ζεστασιά του οικογενειακού περιβάλλοντος. Αναδοχή σημαίνει φροντίδα για τα δικαιώματα του παιδιού και τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει».

Το πέμπτο ΟΝΝΕΔ Talk του δεύτερου κύκλου μπορείτε να  παρακολουθήσετε ζωντανά στο κανάλι της ΟΝΝΕΔ στο YouTube.