ΟΝΝΕΔ: «Προσβολή» στις γυναίκες η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

ΟΝΝΕΔ: «Προσβολή» στις γυναίκες η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

Ως «προσβολή» σε βάρος κάθε γυναίκας που προσπαθεί να σταθεί ισότιμα στην κοινωνία με τις δικές της δυνάμεις, χαρακτηρίζει η ΟΝΝΕΔ τη χθεσινή στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται την Κυριακή, 8 Μαρτίου. 

Στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ τονίζει ότι καμία γυναίκα και ευρύτερα κανένας πολίτης δεν έχουν την ανάγκη από μεγάλα λόγια διατυπωμένα σε ξύλινη γλώσσα και το ο μόνο που απαιτούν είναι υπηρεσίες που θα σέβονται τους φόρους, τον κόπο και τον χρόνο τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ χθες, για να τιμηθεί η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

- Μια ανύπαντρη/διαζευγμένη μητέρα είδε την αγωγή διατροφής της να αναβάλλεται.

- Ένα θύμα κακοποίησης θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο για να αποδείξει την καταγγελία της στο δικαστήριο.

- Μια ασθενής δεν είχε πλήρη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

- Μια ελεύθερη επαγγελματίας θα χρειαστεί να χάσει ένα ακόμα μεροκάματο περιμένοντας σε κάποια ουρά για ένα πιστοποιητικό.

- Οι μαθήτριες των δημόσιων σχολείων έχασαν τρεις ώρες από το μόνο εφόδιο κοινωνικής ανόδου που τους παρέχεται: την εκπαίδευσή τους.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο. Ταυτόχρονα όμως, αδιαπραγμάτευτο είναι και το δικαίωμα κριτικής στον τρόπο άσκησης κάθε δικαιώματος. Και η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει τη στάση της ΑΔΕΔΥ είναι η «προσβολή»: προσβολή σε βάρος κάθε γυναίκας που προσπαθεί να σταθεί ισότιμα στην κοινωνία με τις δικές της δυνάμεις, προσβολή σε βάρος κάθε γυναίκας που έχει αναλάβει τη φροντίδα ενός παιδιού ή ενός ηλικιωμένου, προσβολή σε βάρος κάθε γυναίκας που αγωνίζεται στην πράξη με τη δουλειά της και με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Καμία γυναίκα και ευρύτερα κανένας πολίτης δεν έχουν την ανάγκη από μεγάλα λόγια διατυπωμένα σε ξύλινη γλώσσα. Το μόνο που απαιτούν είναι υπηρεσίες που θα σέβονται τους φόρους, τον κόπο και τον χρόνο τους. Και σίγουρα αυτή η απαίτηση δεν ικανοποιείται με ντροπιαστικές αποφάσεις όπως η σημερινή».