Onassis Channel on ΥοuTube: Οι Puta Volcano στο An Club

Onassis Channel on ΥοuTube: Οι Puta Volcano στο An Club

PUTA VOLCANO Live YouTube premiere στο An Club: Κυριακή 14 Φεβρουαρίου | 21:00
Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό

Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGES A/LIVE. Με αυτή την κίνηση βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής − τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

Οι Puta Volcano, η μπάντα με τον μεστό ζόρικο ροκ ήχο, ετοιμάζονται να αφήσουν ένα ανεξίτηλο ηχητικό αποτύπωμα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση στις 14 Φεβρουαρίου, στις 21:00, με μια συναυλία κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή, μέσα από το ιστορικό An Club, εκεί, στα στενά των Εξαρχείων, στο υπόγειο που ανέθρεψε τα πιο σπουδαία ελληνικά συγκροτήματα.

Ένας από τους παλαιότερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, το An Club αποτελεί σημείο αναφοράς στην πόλη για περισσότερα από 30 χρόνια. Το ιστορικό λαϊβάδικο στη Σολωμού έχει φιλοξενήσει όλους τους καλλιτέχνες που περνούν από το μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε την παλιά και σύγχρονη ροκ νυχτερινή Αθήνα. Έχοντας προσφέρει αμέτρητες αναμνήσεις σε πολύ διαφορετικές μεταξύ τους γενιές, το An Club στηρίζει διαχρονικά την ελληνική rock’n'roll, heavy rock, hip-hop και punk σκηνή. Στην καρδιά της πόλης, με χωρητικότητα 500 ατόμων, το φημισμένο υπόγειο έχει φιλοξενήσει ανερχόμενα εγχώρια συγκροτήματα, αλλά και πολλά διάσημα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Είναι το μέρος όπου πάντα υπάρχει η αίσθηση ότι κοινό και καλλιτέχνες είναι «ένα». Αμέτρητα θρυλικά ονόματα, όπως είναι αυτά των Fuzztones, Dead Moon, Unida, Hermano, Mike Patton, Lee Scratch Perry, Savage Republic, Helmet και Brant Bjork, έχουν περάσει από τη σκηνή του An Club, ενώ συγκροτήματα-ορόσημα της ελληνικής ροκ σκηνής, ανάμεσά τους Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Nightstalker, 1000mods, Planet of Zeus και Vodka Juniors, ξεκίνησαν την καριέρα τους εκεί. Η ιστορία, όμως, συνεχίζεται.

Οι Puta Volcano, με τη δυναμική παρουσία και τον κρυστάλλινο ήχο, είναι η μπάντα που σχηματίστηκε το 2012 όταν –τόσο απλά, τόσο μαγικά– ένας κιθαρίστας ζήτησε από την αδερφή του και τους φίλους τους να τζαμάρουν παρέα. Η ουσία τους έγκειται όχι στο «φαίνεσθαι», αλλά στο «είναι» του ήχου που συνθέτουν από κοινού τέσσερις ψυχωμένοι bandmates: ο Steve S. στα τύμπανα, ο Alex Pi στην κιθάρα, ο Bookies στο μπάσο και η Άννα στα φωνητικά. Ένα heavy rock ψηφιδωτό που είναι αποτέλεσμα του πηγαίου ταλέντου τους, όταν βάζουν τους ενισχυτές στην πρίζα, και της ικανότητάς τους να αφομοιώνουν τις επιρροές τους (Soundgarden, Alice In Chains, Tool, Queens of the Stone Age, Baroness). Έχοντας μέχρι σήμερα στο ενεργητικό τους ένα EP και τρία LP (τελευταία τους δισκογραφική δουλειά το εξαιρετικό AMMA), καθώς και πολλές συναυλίες σε κλαμπ και υπαίθρια φεστιβάλ, εντός και εκτός συνόρων, πλάι σε ονόματα-τοτέμ του σκληρού ήχου, όπως οι Alice In Chains, οι Black Angels και οι Fu Manchu, μεταξύ πολλών άλλων, οι Puta Volcano έχουν αποδείξει ότι αποτελούν μία από εκείνες τις χαρισματικές περιπτώσεις συγκροτημάτων που ξεπερνούν διαρκώς τους εαυτούς τους με κάθε επόμενο βήμα, μέσα σε στούντιο ηχογραφήσεων και πάνω σε συναυλιακές σκηνές. Το κοινό τους και οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν πέντε λέξεις για να περιγράψουν τη μουσική τους: Desert, Stoner, Alternative, Rock και –εννοείται– Volcanic. Είναι, δηλαδή, μουσική πλασμένη για να ακούγεται δυνατά. Πολύ δυνατά.

Το STAGES A/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος και σημεία αναφοράς τα Gagarin 205, ΑΝ Club και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά. Μέσα από τις οθόνες μας, ξαναζούμε μνήμες από συναυλίες που μοιραστήκαμε μαζί με χιλιάδες γνωστά και άγνωστά μας πρόσωπα. Οι ανεξάρτητες μουσικές σκηνές της Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν τους νέους καλλιτέχνες, έχουν στηρίξει ακόμη περισσότερους θεατές με ανώνυμα στην αρχή συγκροτήματα που έγιναν στην πορεία ιστορικά και μέσα σε ιστορικούς συναυλιακούς χώρους.

Μνήμες θολές, που πυροδοτούν σήμερα τη νοσταλγία και την ανάγκη να μη σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι σκηνές, στις οποίες νιώθουμε ενέργεια και ασφάλεια. Μιλώντας για χώρους όπως το Gagarin 205, το AN, με ένα αδιευκρίνιστο αίσθημα, σαν ενός επικίνδυνου θαύματος, σου έρχονται ξανά στο μυαλό τα φώτα, η μουσική, οι πρωταγωνιστές πίσω και μπροστά από αυτό, όλοι τόσο κοντά μεταξύ τους, χορεύοντας με δυνατούς ήχους.

Σε μια περίοδο δύσκολη για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση δείχνει την έμπρακτη υποστήριξή του στους χώρους που λόγω της πανδημικής συνθήκης κινδυνεύουν. Στις σκηνές που πλέον έχουν αδειάσει από καλλιτέχνες, τεχνικούς και θεατές, από ζωή. Ο πολιτισμός συνεχίζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας και ο χώρος της μουσικής παραμένει ένας χώρος στον οποίο νιώθουμε ασφαλείς. Η ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, κάθε ελληνικής πόλης, είναι πλέον εξαρτημένη από όλους εμάς. Για όλα όσα μας συνδέουν με τους συναυλιακούς χώρους, αλλά και για όλες τις στιγμές που αυτοί μας χάρισαν. Κοιτώντας μαζί το μέλλον, νοσταλγούμε το κοινό μας μουσικό παρελθόν. Ας δυναμώσουμε τον ήχο στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση: η ανεξάρτητη ελληνική μουσική σκηνή είναι live.

Συντελεστές
Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Συντονισμός Παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη, Έλενα Χωρέμη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

PUTA VOLCANO
Άννα Παπαθανασίου: φωνητικά
Αλέξανδρος Παπαθανασίου: κιθάρα
Στέφανος Στεφανίδης: τύμπανα
Δημήτρης Μπούκας: μπάσο

Μanagement: Μιχάλης Καλούδης
Ενδυματολογική επιμέλεια της Άννας Παπαθανασίου: Φίλιππος Μίσσας

AN CLUB
Υπεύθυνος χώρου: Παναγιώτης Καπαρίδης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Εύα Κολόμβου
F.O.H. Τεχνικός Ήχου: Τάσος Μαλλιούρας (aka. Αναστάσιος Τσομπάνης)
Ηλεκτρολόγος: Χαράλαμπος Τσημπάνης

Εκτέλεση Παραγωγής
Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη
Διεύθυνση Παραγωγής: Στέφανος Ελπιζιώτης

Κινηματογράφηση
Σκηνοθεσία & Κάμερα: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Ορφέας Καλαφάτης, Φίλιππος Ζαμίδης, Κοραλία Δογάνη
Φωτιστής: Μενέλαος Ορφανός
Ηχογράφηση & Mίξη Ήχου: Jacopo Focas
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης
Φωτογράφιση: Πηνελόπη Γερασίμου

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Τεχνικός Διευθυντής: Λευτέρης Καραμπίλας
Τεχνική Διεύθυνση & Υποστήριξη Έργου: Phil Hills
Τεχνικός Φωτισμού: Παύλος Παππάς
Βοηθός Τεχνικός Φωτισμού: Γιώργος Τσιτσίγκος
Τεχνικοί Σκηνής: Πάνος Κουτσουμάνης, Πλάτωνας Τσαμαδός
Production Manager & Σύμβουλος Οργάνωσης Παραγωγής: Δήμητρα Δερνίκου
Συντονισμός Παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη, Έλενα Χωρέμη
Εκτέλεση Παραγωγής: Ειρηλένα Τσάμη, Ιουλία Σταμούλη

Διαβάστε περισσότερα για τους Puta Volcano
Ενώ δεν είναι ασυνήθιστο να ζυγίζουμε μια μπάντα από το ντεμπούτο της, ή να αξιολογούμε τη δυναμική της από το δεύτερο δίσκο και μετά, στην πραγματικότητα είναι το τρίτο άλμπουμ αυτό στο οποίο κρίνονται τα πάντα.
Οι Puta Volcano βρίσκονται σε αυτό ακριβώς το σταυροδρόμι. Ενεργοί εδώ και χρόνια στο ροκ κύκλωμα της χώρας, κουβαλώντας την εμπειρία των άλμπουμ The Sun (2015) και Harmony Of Spheres (2017), με πολλές και σημαντικές ζωντανές εμφανίσεις και με ολοένα αυξανόμενους πιστούς υποστηρικτές, ετοίμασαν το 2020 το άλμπουμ που θα αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τα προηγούμενα όσο και για τα επόμενα.
Με τίτλο ΑΜΜΑ, το τρίτο αυτό άλμπουμ αναλαμβάνει να κρατήσει ζωντανό τον χαρακτήρα με τον οποίο μας συστήθηκαν, μια μίξη μεσογειακού heavy rock μπολιασμένου με τα ηχοχρώματα της καλιφορνέζικης ερήμου, χωρίς όμως να παραλείπει λεπτοδουλεμένους νεωτερισμούς που προσεταιρίζονται την ατμόσφαιρα των Tool.
Ακριβώς πριν το 2020 μας δείξει τα δόντια του, το AMMA κυκλοφόρησε και αποδείχτηκε ότι όλα τα στοιχεία που έκαναν το κοινό να αγαπήσει αυτή την μπάντα ήταν ακόμα εδώ, κάνοντάς το την πιο επιτυχημένη εμπορικά κυκλοφορία της καριέρας τους. Το ξέσπασμα της πανδημίας συνέπεσε με την έναρξη του προγραμματισμένου ευρωπαϊκού tour τους, που θα τους έφερνε σε επαφή με περισσότερο κόσμο από ποτέ, γεγονός που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα για τη συναυλία
https://www.onassis.org/el/news/stages-alive-present-puta-volcano-at-an-club

Διαβάστε περισσότερα για το STAGES A/LIVE
https://www.onassis.org/initiatives/stages-alive