Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποχιονισμού σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη - Ποια η κατάσταση σε Μενίδι, Ωρωπό

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποχιονισμού σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη - Ποια η κατάσταση σε Μενίδι, Ωρωπό

Μετά από 62 και πλέον ώρες ασταμάτητης επιχειρησιακής προσπάθειας, ολοκληρώθηκε ο αποχιονισμός σε όλες τις περιοχές της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης. Καθ' όλη τη διάρκεια συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, με συνολικά 22 οχήματα και μηχανήματα έργου.

Όπως ανέφερε η δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις εκχιονισμού και ρίψης αλατιού στο σύνολο του οδικού δικτύου (εθνικό, πρωτεύον, δευτερεύον και τριτεύον αστικό δίκτυο) και πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες επιχειρήσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείο.

Ειδικά στην περιοχή του Πανοράματος Βούλας, όπου οι δρόμοι κρίθηκαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι ή με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, πραγματοποιήθηκε εκχιονισμός και ρίψη αλατιού, καθώς προκύπτει και παγετός.

Τα συνεργεία εκχιονισμού των δρόμων είναι και σήμερα σε επιφυλακή για να επέμβουν όπου κριθεί απαραίτητο και το τηλεφωνικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συνεχίζει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Στο Μενίδι

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα είναι πλέον και ο Δήμος Αχαρνών, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Όπως τόνισε, η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το 65% του Δήμου βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, ωστόσο η κατάσταση παρέμεινε διαχειρίσιμη.

Επιχείρησαν 21 οχήματα κάθε τύπου, σε όλη την έκταση του Δήμου και δύο επιπλέον οχήματα από την Περιφέρεια.

Πλέον, τα συνεργεία και οι αλατιέρες επιχειρούν σε συγκεκριμένες γειτονιές και σε στενούς δρόμους, ώστε να ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός.

Στον Ωρωπό

Ο πρώτος και βασικός στόχος στον Δήμο Ωρωπού, ήταν να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες προς την Αθήνα και τη Βοιωτία, καθώς και αυτές μεταξύ των χωριών της περιοχής προς το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και αυτό επιτεύχθηκε, αφού δεν έκλεισαν ποτέ.

Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στη μεγάλη έκταση των ορεινών σημείων του Δήμου, για τον αποχιονισμό των δρόμων σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μετόχι Ρη, Μικροχώρι, Ιππικράτειο Πολιτεία, Δροσοπηγή, Αυλώνα, καθώς και στις υποδομές των κτηνοτρόφων, με τους οποίους πάντως υπήρχε διαρκής επικοινωνία.

Αργά χτες το βράδυ, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη διάνοιξη του δύσβατου και επικίνδυνου δρόμου προς τη Μονή Στουδίου στην Πάρνηθα και συνεχίζονται πλέον οι αποχιονισμοί στις Αφίδνες και σε μικρότερους δρόμους.

Τα έκτακτα ιατρικά περιστατικά

Μεγάλη προσπάθεια καταβλήθηκε από τους δήμους της Αττικής, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα με έκτακτα ιατρικά περιστατικά και για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση ασθενών, όπου ήταν απαραίτητο.

Είναι ενδεικτικό πως ο Δήμος Αμαρουσίου ανέφερε ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, εξυπηρέτησαν περισσότερα από 50 επείγοντα περιστατικά αυτό το τριήμερο, που αφορούσαν τοκετούς, αιμοκαθάρσεις, δηλητηριάσεις, ακόμη και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Τα όποια συμβάντα παρουσιάστηκαν, εξυπηρετήθηκαν με συνδυαστικές ενέργειες εκχιονισμού και διακομιδής με ειδικά οχήματα στα νοσοκομεία.