7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Ολλανδία: Ποινή φυλάκισης για ταραχές κατά των υγειονομικών μέτρων

Ολλανδία: Ποινή φυλάκισης για ταραχές κατά των υγειονομικών μέτρων
Φωτό αρχείου
Ap Images

Δύο άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια κατά των υγειονομικών περιορισμών καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης σήμερα Τετάρτη, στον απόηχο των ταραχών που συγκλόνισαν την Ολλανδία τις τελευταίες μέρες, έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Ρότερνταμ.

Οι κατηγορούμενοι, ένας άνδρας 29 ετών και μια γυναίκα 26 ετών, που συμμετείχαν στις ταραχές της περασμένης Παρασκευής στο Ρότερνταμ, καταδικάστηκαν και οι δύο σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, οι δύο εξ αυτών με αναστολή.

Κρίθηκαν ένοχοι ότι πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, όπου η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών σφαιρών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην εμπορική ζώνη

Στους Τέρενς φαν ντε Μπ. και η Σάρον Μ. το δικαστήριο απαγόρευσε, επίσης, να κυκλοφορούν για έναν χρόνο στην εμπορική ζώνη του κέντρου του Ρότερνταμ, όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια. Η Σάρον Μ. θα πρέπει να πληρώσει 1000 ευρώ ως αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε σε περιπολικά.

«Ήσασταν εκεί, για να πετάξετε πέτρες εναντίον της αστυνομίας. (…). Όταν είδαμε τις εικόνες, δεν είδα μια κατάσταση που καθιστούσε αναγκαίο να υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας έναντι του οποιουδήποτε…», δήλωσε ο δικαστής ανακοινώνοντας την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Τέρενς φαν ντε Μπ.

Οι δύο κατηγορούμενοι διαμένουν στο Σπαϊκενίσε και το Ντελφτ, δύο κοινότητες γειτονικές στο Ρότερνταμ. Στα επεισόδια που ξέσπασαν σε αυτήν την πόλη την Παρασκευή συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι που είχαν έρθει από άλλες περιοχές της Ολλανδίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Μετά το Ρότερνταμ, συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Χάγη το Σάββατο, αλλά και σε άλλες πόλεις στο βόρειο και νότιο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Συνολικά, 173 άνθρωποι συνελήφθησαν και 12 τραυματίστηκαν στη χώρα από την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ