Ολλανδία: Φεύγουν τα «κόκκινα φανάρια» από το κέντρο του Άμστερνταμ

Ολλανδία: Φεύγουν τα «κόκκινα φανάρια» από το κέντρο του Άμστερνταμ

Παρελθόν θα αποτελούν μέσα στο επόμενο διάστημα τα «Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ», περιοχή γνωστή ως «Red Light District», καθώς το μέρος αναμένεται να μεταφερθεί στα προάστια.

Η εν λόγω πρόταση έρχεται από τη δήμαρχο της ολλανδικής πρωτεύουσας, Φέμκε Χαλσέμα, και στόχο έχει τον ποιοτικότερο τουρισμό. Για την Χαλσέμα,  με αυτή την κίνηση θα «ενισχυθεί η πολιτιστική πολυμορφία και η τοπική ταυτότητα», καθώς και θα δημιουργηθεί ένας «πιο προσιτός δημόσιος χώρος με περισσότερο πράσινο».

Η Χαλσέμα είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η περιοχή αυτή πρέπει να κλείσει, καθώς οι γυναίκες που εργάζονται στην περιοχή είχαν γίνει τουριστικό αξιοθέατο, προσελκύοντας την κακομεταχείριση. Η τοποθεσία στην οποία θα μεταφερθούν τα «κόκκινα φανάρια του Άμστερνταμ» δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Η δήμαρχος είχε επίσης υποβάλλει σχέδια και για την απαγόρευση της πώλησης κάνναβης σε αλλοδαπούς. Επισημαίνεται ότι το Άμστερνταμ μπορούσε να προσελκύσει 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως εξαιτίας της νυχτερινής ζωής, αλλά και των καφέ που πουλούν κάνναβη και τα μπαρ.