Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Την κάλυψη από το κράτος του 80% που θα προκύψει στην αύξηση της τιμής του ρεύματος, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναλύοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά. Όπως επισήμανε, το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Επίσης, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε. 

Σχετικά με την αύξηση του ρεύματος, διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες. Επίσης, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης. 

Σε αυτό το πλαίσιο, τα νοικοκυριά εξοικονομούν χρήματα ενώ και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την πρόνοια αυτή. Ο Γ. Οικονόμου ανέφερε πως τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Σχετικά με την δημόσια υγεία, ο Γ. Οικονόμου επεσήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες. Επίσης, τόνισε ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στις τάξεις».