7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

ΟΗΕ: Χαιρετίζει τη δημιουργία Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων

ΟΗΕ: Χαιρετίζει τη δημιουργία Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων που θα διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι 29 πρόσφυγες αθλητές, σημειώνει ο διεθνής οργανισμός, θα διαγωνιστούν σε δώδεκα ολυμπιακά αθλήματα και θα στείλουν «ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας σε όλο τον κόσμο ευαισθητοποιώντας περισσότερο κόσμο για τους πάνω από 80 εκατομμύρια εκτοπισμένους ανθρώπους παγκοσμίως».

 «Το γεγονός ότι επιβίωσαν πολέμους, διώξεις και το άγχος της εξορίας, είναι ήδη αξιοθαύμαστο, όμως το ότι τώρα διαπρέπουν και ως αθλητές στην παγκόσμια σκηνή, με γεμίζει με τεράστια περηφάνια» δηλώνει στην ανακοίνωση ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Ιδρύματος Προσφύγων. Όπως προσθέτει, «αυτό δείχνει πόσα μπορούν να καταφέρουν οι πρόσφυγες όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Οι αθλητές αυτοί ενσαρκώνουν τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες των περισσότερων από 80 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που έχουν ξεριζωθεί εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων».