Οι χορεύτριες και η μαριχουάνα... απέλυσαν τον Πολ Πιρς από το ESPN

Οι χορεύτριες και η μαριχουάνα... απέλυσαν τον Πολ Πιρς από το ESPN

Εζησε και διέπρεψε για χρόνια σε ένα αθλητικό περιβάλλον όπου, συχνά, πολλά πράγματα είναι απρόσμενα ανεκτά. Οι σταρ του ΝΒΑ δεν έχουν απλώς διαφορετικούς ρυθμούς, στο παρκέ ή τη ζωή τους. Σε άκρως επαγγελματικό πλαίσιο, σημασία έχει να αποδίδουν στο γήπεδο και πολλές φορές ακόμη και οι καταχρήσεις, κάνουν απλώς τους προπονητές ή τους παράγοντες να κοιτούν από την άλλη πλευρά.

Ο Πολ Πιρς, παλαίμαχος αρχηγός των Μπόστον Σέλτικς, πρωταθλητής το 2008 και δέκα φορές All Star, πάντως, κατάλαβε ότι τα πρωτόκολλα έχουν μεγαλύτερη σημασία ενώ έχει βγάλει τη φανέλα και το σορτσάκι του... Και κάθε παρασπονδία είναι ικανή να του στοιχίσει τη (δεύτερη) δουλειά του. Ο 43χρονος Αμερικανός, αναλυτής στο ESPN από τη σεζόν 2017 – 2018, απολύθηκε από το αμερικανικό δίκτυο λόγω του βίντεο που ανάρτησε πρόσφατα στο Instagram, στο οποίο περιτριγυρίζεται από ημίγυμνες κοπέλες και πιθανότατα ναρκωτικές ουσίες.

Η «ευαίσθητη» εποχή του κορονοϊού δεν επιτρέπει καταχρήσεις και κυρίως συνωστισμούς και το φερόμενο πάρτι που διοργάνωσε ο Πιρς δεν άρεσε καθόλου στα στελέχη του ESPN, τα οποία ζήτησαν αμέσως τη λήξη της συνεργασίας με τον άλλοτε παίκτη και των Νετς, Ουίζαρντς και Κλίπερς, ο οποίος είχε ως παίκτης το παρωνύμιο «Truth» (=«Αλήθεια»). Σε ένα από τα βίντεο, εκτός από την παρουσία ελαφρώς ενδεδυμένων γυναικών, ο Πιρς φαίνεται ότι καπνίζει μαριχουάνα και να παίζει πόκερ με φίλους.

Η εφημερίδα «New York Post», που αποκάλυψε την απόφαση του αμερικανικού δικτύου, επισήμανε πως τα στελέχη του καναλιού δεν θεωρούν το ζήτημα υπόθεση σοβαροφάνειας. Δεν ενοχλήθηκαν τόσο από τις δραστηριότητες του Πιρς όσο από το γεγονός ότι αγνόησε ολοκληρωτικά τα ιατρικά πρωτόκολλα, λόγω της πανδημίας. Ο ίδιος ο πρώην σταρ των Σέλτικς, πάντως, απάντησε στην απόλυση με ένα βίντεο στο Twitter, στο οποίο χαμογελούσε και έγραψε πως «σύντομα έρχονται μεγάλα πράγματα, με hashtag «η αλήθεια θα μας απελευθερώσει».