Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν το φταίξιμο στην κλιματική αλλαγή

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν το φταίξιμο στην κλιματική αλλαγή

Την πεπατημένη ακολουθούν για μια ακόμη φορά οι κυβερνητικοί βουλευτές, επιρρίπτοντας ευθύνες για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην κλιματική αλλαγή. Την αρχή έκανε η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, η οποία από το βήμα της Βουλής, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα οκτώ θύματα (τότε ήταν οκτώ τώρα πλέον έχουν φτάσει τους δέκα), συμπέρανε: «τελικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι που πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα παντού και στη χώρα μας».

Τη σκυτάλη λίγο αργότερα πήρε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, για να υποστηρίξει ότι η κλιματική αλλαγή ευθύνεται όχι μόνο για τη Μάνδρα αλλά για όλο τον κόσμο. «Είναι άδικο να λέει το ΚΚΕ ότι φταίμε εμείς», τόνισε απαντώντας στο βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος είχε αποδώσει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μη εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων.

«Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για ακραία καιρικά φαινόμενα όταν είναι τεράστιες εγκληματικές οι ευθύνες σας γιατί ενώ ξέρετε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι απαραίτητα σε αυτή την περιοχή δεν τα κάνατε», ήταν η φράση του Χρ. Κατσώτη που χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξανδρος Διαμάντης