ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

Ρωσία: Οι αρχές ανακοίνωσαν 19.032 νέα κρούσματα κορονοϊού και 512 θανάτους

Οι αρχές ανακοίνωσαν 19.032 νέα κρούσματα κορονοϊού και 512 θανάτους

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 19.032 νέα περιστατικά COVID-19, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό κρουσμάτων στη χώρα σε 3.832.080.

Οι αρμόδιες αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν επίσης 512 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 72.697.

 Σημειώνεται πως σχεδόν ένα εκατομμύριο Ρώσοι έχουν εμβολιασθεί μέχρι σήμερα με τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters, τη στιγμή που οι αρχές έχουν θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Yπενθυμίζεται πως ο μαζικός εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ξεκίνησε τον Δεκέμβριο για ορισμένες ομάδες ενώ για τον γενικό πληθυσμό στις αρχές Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 957.000 πολίτες έχουν εμβολιασθεί, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters, οι οποίοι βασίζονται στα στοιχεία των τοπικών αρχών σε κάθε μία από τις 85 περιφέρειες της Ρωσίας που έχουν δημοσιευθεί σε επίσημες ιστοσελίδες ή έχουν αναφερθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα στοιχεία αναφέρονται στην περίοδο μεταξύ 20 και 28 Ιανουαρίου, αλλά καλύπτουν τον συνολικό αριθμό των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί από τότε που ξεκίνησε στην χώρα ο εμβολιασμός των πολιτών.

Το εμβόλιο Sputnik V χορηγείται σε δύο δόσεις, με την δεύτερη δόση να γίνεται 21 ημέρες μετά την πρώτη. Οι υπολογισμοί καλύπτουν τον αριθμό των ατόμων που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Οι περιφερειακές αρχές δίνουν στοιχεία, είτε μέσω επίσημων ανακοινώσεων είτε μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που αφορούν τον αριθμό των ατόμων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, αν και μερικά μέσα δίνουν τον αριθμό των ατόμων που έχουν λάβει και την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Οι υπολογισμοί δεν περιλαμβάνουν στοιχεία που αφορούν το υπουργείο Άμυνας ή τις δυνάμεις επιβολής του νόμου που εμβολιάζουν το προσωπικό τους.

Το υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία αυτά που βασίζονται στους υπολογισμούς του πρακτορείου. Το εν λόγω υπουργείο δεν πραγματοποιεί επίσης καθιερωμένες, συστηματικές ενημερώσεις για τον συνολικό αριθμό των εμβολιασθέντων στην χώρα.

Οι υπολογισμοί έδειξαν ότι η Ρωσία, ως πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε πέρυσι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, έχει εμβολιάσει μέχρι σήμερα το 0,7% του πληθυσμού των 146,2 εκατομμυρίων κατοίκων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ