7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Οι αντιεμβολιαστές, τα «πετσωμένα μέσα» και τα «πειραματικά εμβόλια»

Οι αντιεμβολιαστές, τα «πετσωμένα μέσα» και τα «πειραματικά εμβόλια»
Φωτογραφία αρχείου

Εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, γεγονός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θετικό αν δεν είχε δώσει (και δίνει) εφόδια για το οπλοστάσιο των αντιεμβολιαστών. Οι αναφορές που πληθαίνουν από πλευράς αρνητών στα «πετσωμένα ΜΜΕ», φράση κλειδί της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η αμφισβήτηση του επιστημονικού προσωπικού (ως εργαλεία της κυβέρνησης τους περιγράφει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας) χαρακτηριστικές. Όπως και αυτές περί «πειραματικών εμβολίων».

Οι αρνητές παίζουν με το διαδίκτυο. Το χρησιμοποιούν με κάθε τρόπο κυρίως επιτίθενται σε όλους όσοι προτρέπουν στον εμβολιασμό ή τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών μέτρων. Είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε για δημοσιογράφους, είτε για καλλιτέχνες που βγαίνουν μπροστά, όπως πρόσφατα ο Πάνος Κιάμος και ο Χρήστος Μάστορας.

Παρεμβαίνουν, υβρίζουν, φωνάζουν, διεκδικούν το αλάθητο μιας επιστημονικής γνώσης που δεν διαθέτουν και δημιουργούν κλίμα συνωστιζόμενοι με άλλους ομοιδεάτες παρασύροντας εν μέρει και όσους εμφανίζονται διστακτικοί χωρίς να είναι αρνητικοί στην παρούσα φάση.

Η κάθε είδους συνωμοσία έχει δει το φως της δημοσιότητας. Τις επικαλούνται όταν επιχειρούν να αποδομήσουν όλους όσοι επιχειρούν να μπουν στη διαδικασία της προτροπής των πολιτών να εμβολιαστούν προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

Τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, οι διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο χώρο των ψεκασμένων που παραμένουν λίγοι σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού όμως ο τρόπος με τον οποίο… φωνάζουν διεκδικώντας ένα δίκαιο που έχουν αποκτήσει μόνοι τους σε βάρος των υπολοίπων, τους καθιστά στο επίκεντρο.

Το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν περάσει κορονοϊό από το Φθινόπωρο και σειρά άλλων μέτρων ανεβάζει τους αντιεμβολιαστές στα κάγκελα. Οι… ψόφοι κατά όσων παίρνουν ανοιχτά θέση υπέρ των εμβολίων τείνουν να εξελιχθούν σε αναγνώσματα ακατάλληλα για ανηλίκους.

Όμως οι αντιεμβολιαστές επικαλούνται θέσεις θέτοντας στην αντιπαράθεση που μόνοι τους έχουν ανοίξει με την κοινωνία τις εξής θέσεις:

1. Τα μέσα είναι «πετσωμένα» (αυτή ακριβώς είναι η φράση) και παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης

2. Οι επιστήμονες είναι εργαλεία της κυβέρνησης και κάνουν ότι τους λέει και άρα λένε ψέματα στους πολίτες

3. Τα εμβόλια είναι πειραματικά.

Δυστυχώς, και οι τρεις αυτές θέσεις προέρχονται από τον Σύριζα που δηλώνει πως έχει βάλει πλάτη στην πανδημία.

Τα «πετσωμένα ΜΜΕ» συμπεριλαμβάνονται σε κάθε ομιλία και ανακοίνωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλά από την αρχή και συνεχίζει για εργαλειοποίηση των επιστημόνων της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η τρίτη αναφορά έγινε και επισήμως μέσα στη Βουλή από τον στενό συνεργάτη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Παύλο Πολάκη. Σαφής, ξεκάθαρη και με πλατιά… απεύθυνση που θα έλεγε και η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι πολίτες ξεπερνούν τα σημερινά κόμματα κοιτώντας προς το μέλλον. Οι παραστάσεις δεν κόβουν εισιτήρια και ο διχαστικός λόγος δεν βρίσκει ανταπόκριση. Απ όλους; Μια μικρή μερίδα δείχνει να αξιοποιεί τα παραπάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ψεκάζοντας με αρρωστημένες αντιεπιστημονικές και πλήρως αναξιόπιστες τοποθετήσεις όλους όσοι αναζητούν άλλοθι προκειμένου να αποφύγουν τον εμβολιασμό και κατ' επέκταση να αποδράσουν από την κανονικότητα και την κοινωνική ανασυγκρότηση…