7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

«Όχι» σε αποφυλάκιση Ηλιόπουλου και Μίχου της Χρυσής Αυγής - Ελεύθερος ο Αρβανίτης

«Όχι» σε αποφυλάκιση Ηλιόπουλου και Μίχου της Χρυσής Αυγής - Ελεύθερος ο Αρβανίτης
φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης,  ο οποίος βρέθηκε κρατούμενος το καλοκαίρι λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων, ενώ την ίδια ώρα αρνητική ήταν η απάντηση για αποφυλάκιση των καταδικασμένων για εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Μίχου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που μετά την απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου που έλαβε το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης είχαν οδηγηθεί στην φυλακή. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 7 ετών ως διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο Νίκος Μίχος σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη και οπλοφορία. Οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν είχαν λάβει από το δικαστήριο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους.

Σήμερα το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αρνήθηκε, για άλλη μία φορά, την έξοδο από τη φυλακή στους δύο καταδικασθέντες.

Όσο για τον Μιχάλη Αρβανίτη, που τον περασμένο Οκτώβριο καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε κάθειρξη 5 ετών και παρέμεινε εκτός φυλακής με την επιβολή όρων, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του. Έτσι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκε στη φυλακή λόγω μη ικανοποίησης ενός εκ των όρων, ορίστηκε να αποφυλακιστεί με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Τέλος το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της αίτησης του καταδικασμένου σε κάθειρξη 6 ετών πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαραμπαρούση προκειμένου να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο πατέρας του κρατούμενου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ