7ος χρόνος, ημέρα 2220η
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες δικαιούχων για χορήγηση επιταγών αγοράς βιβλίων

  ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες δικαιούχων για χορήγηση επιταγών αγοράς βιβλίων
Φωτό αρχείου
Eurokinissi

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων, των αποκλειομένων και των παρόχων βιβλιοπωλείων-εκδοτικών οίκων του προγράμματος χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2021, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 19 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 180.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.600.000 ευρώ, ενώ 544 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, σημειώνοντας αύξηση κατά 22% συγκριτικά με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το υπουργείο Παιδείας και λοιπούς δημόσιους φορείς), με έκπτωση τουλάχιστον 10% σε όλα τα βιβλία, εκτός από τα ξενόγλωσσα.

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους βιβλιοπωλείων - εκδοτικών οίκων που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις από τις 19.10.2021 έως τις 18.11.2021.

Η υποβολή αιτήσεων από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet, εφόσον ο πάροχος έχει μόνο έδρα ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ, εφόσον ο πάροχος έχει και υποκαταστήματα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και Παροχές→ Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/deltia-bivlion.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ