O Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να περάσει γρήγορα το νομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις

O Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να περάσει γρήγορα το νομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το μέτρο χρηματοδότησης για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο χωρίς προϋποθέσεις.

«Οι Δημοκρατικοί μπλπκάρουν την ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων, η οποία θα τις βοηθήσει να διατηρήσουν τους υπαλλήλους τους. Πρέπει να πετύχουμε μία μεγάλη οικονομική ανάκαμψη», σημείωσε στο Twitter.

Σημειώνεται ότι χθες οι Δημοκρατικοί δεν συναίνεσαν στην πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνουτσιν για άλλα 250 δισεκ. δολάρια υπέρ των μικρών επιχειρήσεων. Αυτοί γιατί οι Δημοκρατικοί ζητούν πρόνοια για μειονοτικές ομάδες και άλλες ειδικές ρυθμίσεις. Για τον λόγο αυτό, ο Μνουτσιν φαίνεται πως συζητά με τον Τσακ Σουμερ τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία προκειμένου να μην υπάρξει νέα εμπλοκή στην έγκριση του νομοσχεδίου. 

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Ρεπουμπλικανός Μιτς Μακόνελ, είπε πως «χρειαζόμαστε περισσότερη χρηματοδότηση και τη χρειαζόμαστε γρήγορα», προσθέτοντας ότι «θέλω να προσθέσω κι άλλα χρήματα στο μόνο μέρος του δικομματικού μας νομοσχεδίου που θα μπορούσε να εξαντληθεί». 

Απ' την άλλη πλευρά η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, χαρακτήρισε τη στάση της Γερουσίας «πυροτέχνημα» καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια «επική» κρίση και κατήγγειλε τη διοίκηση ότι  τους έδωσαν προθεσμία μόλις 48 ωρών και ελάχιστα στοιχεία.