7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής: «Ο Τραμπ θα συνδέσει το όνομά του με το χάος αν δεν εγκρίνει το πακέτο των 900 δισ. δολαρίων»

«Ο Τραμπ θα συνδέσει το όνομά του με το χάος αν δεν εγκρίνει το πακέτο των 900 δισ. δολαρίων»

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Πατ Τούμι προέτρεψε τον Πρόεδρο Τραμπ να υπογράψει το πακέτο βοήθειας για τη στήριξη της οικονομίας που πέρασε το Κογκρέσο, προειδοποιώντας ότι διακυβεύεται η κληρονομιά και η παρακαταθήκη του. 

"Δεν παίρνεις ό, τι θέλεις, ακόμα κι αν είσαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών", είπε ο Τούμι στο "Fox News Sunday". "Νομίζω ότι τα μέτρα ανακούφισης COVID είναι πραγματικά, πολύ σημαντικά."

"Στην πολιτεία μου, όπως και σε πολλές άλλες πολιτείες, έχουμε κυβερνήτες που κλείνουν ξανά τις επιχειρήσεις", πρόσθεσε.

Ο Τούμι χαρακτήρισε "ελπιδοφόρο σημάδι" ότι ο Τραμπ δεν έχει ακόμη ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο που πέρασε από το Κογκρέσο, ζητώντας άμεσες πληρωμές 2.000 δολαρίων στους Αμερικανούς πολίτες.

Ο γερουσιαστής της Πενσυλβανίας κάλεσε τον Τραμπ να σκεφτεί ότι θα μείνει στις μνήμες για "το χάος και τη δυστυχία".

"Κατανοώ ότι ο πρόεδρος θα ήθελε να στείλει μεγαλύτερες επιταγές σε όλους... Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνει είναι να υπογράψει αυτό το νομοσχέδιο και στη συνέχεια να διευθετήσει και την υπόθεση των επιταγών", δήλωσε ο Τούμι. 

Η αντίσταση του Τραμπ στην υπογραφή του νομοσχεδίου αφήνει εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς επίδομα ανεργίας από δύο σχετικά προγράμματα και απειλεί με λουκέτο την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης.

Περίπου 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνταν από το πρόγραμμα βοήθειας για την πανδημία που έληξε χθες βράδυ, αναφέρει το δίκτυο CNBC.