7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Ιταλός υπουργός Τουρισμού: «Ο τουρισμός ξαναρχίζει να τρέχει» - Θετική αναφορά στην Ελλάδα

«Ο τουρισμός ξαναρχίζει να τρέχει» - Θετική αναφορά στην Ελλάδα

Αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο Ιταλός υπουργός τουρισμού, Μάσιμο Γκαραβάλια, σε ό,τι αφορά την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στην χώρα του. «Επενδύουμε 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ στον τουρισμό και το συνολικό όφελος μπορεί να αγγίξει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο Γκαραβάλια.

Επιπροσθέτως, υπενθύμισε ότι «το 2020 χάθηκαν 27 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω παντελούς έλλειψης ξένων επισκεπτών» και υπογράμμισε ότι «οι κρατήσεις των ντόπιων τουριστών έχουν ήδη αυξηθεί κατά 10%, ενώ υπάρχει αισιοδοξία και σε ό,τι αφορά τους ξένους, κυρίως λόγω της κατάργησης της καραντίνας».

«Οι ιταλοί και ξένοι τουρίστες θα μπορούν να λάβουν την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού κατά την διάρκεια των διακοπών τους , αν αυτή είναι μεγάλη. Αλλά αυτός δεν μπορεί να γίνει ο κανόνας, διότι θα δημιουργηθεί χάος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γκαραβάλια, η χώρα του πρέπει να πουλά στον κάθε ξένο τουρίστα ένα συνολικό πακέτο επισκέψεων με διάφορα αξιοθέατα, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, στην Ιαπωνία. Ο υπουργός θεωρεί εξάλλου κύριας σημασίας την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας.

Σχετικά με το «ευρωπαϊκό πράσινο πάσο», ο Ιταλός αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «οι λεπτομέρειες έχουν ήδη καθοριστεί και αν ήταν δυνατόν οι κανόνες αυτοί θα έπρεπε να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από αύριο».

Αξίζει να επισημανθεί ότι όσον αφορά τους ισχύοντες κανόνες, ο Μάσιμο Γκαραβάλια θεωρεί ότι η χώρα του θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία ζητά μοριακό τεστ από τους τουρίστες, που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός των 72 ωρών πριν την άφιξή τους, και όχι 48 ωρών, όπως έχει αποφασίσει η Ιταλία.

«Οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα μας δεν χρειάζονται άλλες κρατικές βοήθειες, αλλά αυτό που λείπει –όσο και αν φαίνεται περίεργο-φέτος, είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι», κατέληξε ο Ιταλός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ