Ο ΣΥΡΙΖΑ, η εστίαση και η... αξιοπιστία της αντιπολίτευσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η εστίαση και η... αξιοπιστία της αντιπολίτευσης

Χωρίς να αναφερθεί στην κατάσταση με τα κορονοπάρτι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους... συνωστισμούς σε πλατείες και δημόσιους χώρους ενώ ταυτόχρονα εγκαλεί την κυβέρνηση για την εστίαση ζητώντας να προχωρήσει στο άνοιγμα της με μέτρα προστασίας.

Τι έλεγε όμως ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου για την εστίαση σε τηλεδιάσκεψη  με εκπροσώπους του EstiasiGreece; Και γιατί εμμένει στη λογική του συμψηφισμού των συγχρωτισμών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους μαζικούς χώρους εργασίας.

Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν υποδαυλίζει, υποστηρίζει έστω και έμμεσα κάθε μορφή αντίδρασης στην κυβέρνηση καθώς και ότι επενδύει σε μια έκρυθμη κατάσταση όπως μπορεί για παράδειγμα να εξελιχθεί μια παρέμβασή στις συγκεντρώσεις και τα κορονοπάρτι που πραγματοποιούνται στις πλατείες αυτή την περίοδο με τη συμμετοχή ετερόκλητων ομάδων που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής. Αυτά που έγιναν το Σαββατοκύριακο σε πλατείες της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους. Από τη μία συνεχίζει προσχηματικά ένα αποτυχημένο ιδιότυπο lockdown την ώρα που οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται κάθε μέρα στα ΜΜΜ, στους μαζικούς χώρους εργασίας και από την άλλη προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος για την πανδημία είναι ο συνωστισμός σε πλατείες και δημόσιους χώρους» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας τις προθέσεις της αφού σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται στις εικόνες από τις πλατείες και τα πάρτι.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δράσει» αλλά όχι για να σπάσει τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις. Απλά «να σταματήσει να στοχοποιεί τους πολίτες» που ενδεχομένως για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι άμοιροι ευθυνών για τα όσα συμβαίνουν.

Ζητά όμως και να σταματήσει ο παραλογισμός μόνο που αναφορικά με την εστίαση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να έχει περιέλθει σε βέρτιγκο και να έχει χαράξει γραμμή αντίδρασης με κάθε ευκαιρία και για οποιονδήποτε λόγο.

Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για την εστίαση πριν 20 ημερες

Διότι πως αλλιώς μπορεί να εκλάβει κανείς τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει την εστίαση όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου δήλωνε απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του EstiasiGreece από όλη την Ελλάδα.

«Βιώνουμε μια κατάσταση παραλόγου» δήλωνε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η αίσθηση που δεν έχουν μόνο οι επαγγελματίες που πλήττονται περισσότερο από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια -και εσείς είστε κλάδος που κατά κόρον έχει πληγεί, έχει ματώσει- αλλά και ο μέσος πολίτης».

Για να επισημαίνει προ 20 μόλις ημερών και αφορμή τη συζήτηση που είχε ανοίξει εκείνες τις ημέρες αναφορικά με κινήσεις για άνοιγμα της αγοράς αλλά και της εστίασης λέγοντας πως: «Εσείς κλείσατε πριν από πέντε μήνες με 2.500 κρούσματα, με 30 νεκρούς σε ημερήσια βάση, με 200 διασωληνωμένους. Και σήμερα συζητάμε το ότι πρέπει να ανοίξετε, ενώ έχουμε 4.500 κρούσματα, 750 διασωληνωμένους και άλλους 150 πρόχειρα διασωληνωμένους να ψάχνουν να βρουν κρεβάτι και 70 νεκρούς την ημέρα».

«Αυτό ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να το κατανοήσει» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας το κόμμα του οποίου σήμερα ζητά επιτακτικά το άνοιγμα της εστίασης.

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης κάθε αντίδρασης αν και δεν αποδίδει τουλάχιστον δημοσκοπικά έχει μετατραπεί σε μονόδρομο πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία ακόμη και τα προγράμματα που ανακοινώνει δεν γίνονται πιστευτά δεδομένου ότι στηρίζονται στην ύπαρξη ενός «λεφτόδεντρου» ανάλογου με αυτό στο οποίο είχε επενδύσει την περίοδο πριν το 2015.

Όμως με τη στάση του συμβάλει στη δημιουργία κλίματος που τελικά οδηγεί σε πρακτικές ανάλογες με αυτές των συγχρωτισμών αφού στήριξε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την περίπτωση της Νέας Σμύρνης φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για αστυνομοκρατία και αυταρχισμό, εκτιμώντας ενδεχομένως πως όλα αυτά θα δημιουργήσουν το κύμα των νεοαγανακτισμένων που επιδιώκει σε κάθε βήμα.