ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1992η
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την παραίτηση Ταραντίλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την παραίτηση Ταραντίλη

Στην υπόθεση Λιγνάδη επιχειρεί να αποδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την για οικογενειακούς λόγους, παραίτηση του Χρ. Ταραντίλη, επαναλαμβάνοντας τα περί ευθυνών του πρωθυπουργού. Η ανακοίνωσή του με αφορμή την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκουν να διατηρήσουν στο πολιτικό προσκήνιο την τακτική της ταύτισης της κυβέρνησης με τις υποθέσεις κακοποιήσεων και βιασμών ανηλίκων αλλά και την πολεμική σε βάρος της υπουργού Πολιτισμού.

Κάτι που άλλωστε έδειξε και το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταδίκασε τις χυδαίες αναφορές συνεργατών του, όπως ο Π. Πολάκης που συνεχίζουν τη ρητορική των ύβρεων και των προκλήσεων μέσα από αναρτήσεις τους. 

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια.

Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη - Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν.
Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική.
»