Ο. Σολτς: Θετικά σημάδια για την ανάκαμψη στη γερμανική οικονομία

Ο. Σολτς: Θετικά σημάδια για την ανάκαμψη στη γερμανική οικονομία

Την εκτίμηση ότι η γερμανική οικονομία ανακάμπτει από το σοκ του κορονοϊού και θα επανέλθει στα προ κρίσης μεγέθη στις αρχές του 2022 το αργότερο, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομιών, Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας στο Reuters ο Γερμανός Υπουργός είπε «Βλέπουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη προχωράει. Αυτό είναι καλό σημάδι» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η οικονομία μπορεί να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα πριν το 2022 αν η ανάκαμψη στηριχτεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Ο Σολτς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκδώσει σημαντική ποσότητα χρέους και την επόμενη χρονιά για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη.

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ο Σολτς ετοιμάζει σχέδιο προϋπολογισμού που προβλέπει νέο χρέος 80 δισ. ευρώ για την επόμενη χρονιά.

Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε σε ποσοστό ρεκόρ 9,7% κατά το δεύτερο τρίμηνο καθώς η ιδιωτική κατανάλωση, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές κατέρρευσαν κατά την κορύφωση της πανδημίας του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία, αναθεωρώντας ελαφρώς προηγούμενη εκτίμηση.

Η στατιστική υπηρεσία είχε εκτιμήσει νωρίτερα πως η οικονομία θα συρρικνωνόταν κατά 10,1% κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.