Ο Παπαγγελόπουλος «καρφώνει» ξανά τον Παππά: «Ρωτήστε τον - Εγώ δεν έχω ανάμειξη»

Ο Παπαγγελόπουλος «καρφώνει» ξανά τον Παππά: «Ρωτήστε τον - Εγώ δεν έχω ανάμειξη»

Τα μαχαίρια βγήκαν ξανά ανάμεσα στον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και τον Ν. Παππά, μετά την αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ του Σ. Μιωνή και του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «κάρφωσε» και πάλι τον κ. Παππά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τη συνομιλία φαίνεται ότι εγώ και η Τουλουπάκη δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην υπόθεση, ρωτήστε τον κ. Παππά».

Επίσης είπε πως δεν έχει διαβάσει επακριβώς το απομαγνητοφωνημένο κομμάτι, αλλά του το έχουν μεταφέρει οι συνεργάτες του. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ. Παπαγγελόπουλος «καρφώνει» τον Ν. Παππά. Με δήλωσή του στις 26 Φεβρουαρίου τον είχε «στοχοποιήσει» ξανά, καταγγέλλοντας ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο ίδιος είχε προσκληθεί από τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Ενώ κατά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην Ολομέλεια της Βουλής είχε πάλι δείξει προς την πλευρά… Παππά.

Τότε είχε υποστηρίξει ότι η συνάντηση οργανώθηκε από τον τότε υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα προσθέτοντας ότι εκείνος του εκμυστηρευθεί πως υπήρξε παρέμβαση από τον πρέσβη του Ισραήλ προκειμένου να δεχθούν τον κ. Μιωνή.

Είχε δε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «ο Νίκος Παππάς μου έκανε στα κρυφά, νοήματα για να δείξω υπομονή και να παραμείνω», όταν ο ίδιος επιχείρησε να αποχωρήσει από τη συνάντηση, εκνευρισμένος από όσα υποστήριζε ο κ. Μιωνή, 

Παπαγγελόπουλος: Ο Μιωνής με το ηχητικό ήθελε να σώσει τον Σαμαρά, τη Ράικου και τον ίδιο

Τα πυρά του προς τον Αντώνη Σαμαρά και την πρώην εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου έστρεψε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του υποστήριξε ότι «ο Μιωνή προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο», εκτιμώντας ότι έδωσε σήμερα το ηχητικό προκειμένου να «καλύψει», όπως είπε, τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας έγγραφο που έφτασε από την εισαγγελία και κατονομάζεται ο Σ. Παπασταύρου σχολίασε ότι «Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού».