Ο ΠΑΟΚ... stream-άρει και στην Ιαπωνία!

Ο ΠΑΟΚ... stream-άρει και στην Ιαπωνία!

Για τους συμπατριώτες του, δεν έχει σημασία το χρώμα της φανέλας που φορά. Μετρά, κυρίως, η μπάλα στα πόδια του. Ενα «μαγικό» άγγιγμα στη στρογγυλή «θέα». Διότι κάπως έτσι, κάτι πέρα από τα «γήινα» όρια αντιμετωπίζεται στην πατρίδα του ο Σίντζι Καγκάβα, όπου κι αν παίζει. Ο νεοφερμένος σταρ του ΠΑΟΚ προκαλεί φρενίτιδα στην Ιαπωνία και η πλατφόρμα DAZN ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει στη χώρα του όλα τα υπόλοιπα ματς του «Δικέφαλου» στη Σούπερ Λίγκα!

Το γνωστό δίκτυο επισημοποίησε την αγορά των δικαιωμάτων των έξι αγώνων της ομάδας της Θεσσαλονίκης την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, όσο και για τα πλέι οφ. Η αρχή θα γίνει από την αναμέτρηση της Κυριακής (7/2) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, ο οποίος θα είναι σε prime time για την ασιατική χώρα, στις 10 το βράδυ. Τα περισσότερα παιχνίδια, βεβαίως, θα έχουν σέντρα τις πρώτες πρωινές ώρες για την Ιαπωνία, ωστόσο στο DAZN είναι βέβαιοι για τη μεγάλη απήχηση.

Την ίδια τακτική είχαν ακολουθήσει και όταν ο Καγκάβα ήταν μέλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα δικαιώματα των αγώνων ανήκουν στην Ελλάδα στη Novasports και στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει εκμετάλλευση του ονόματος του συλλόγου στην ασιατική αγορά. Πολλά δίκτυα ή πλατφόρμες έχουν επιλέξει να «ακολουθούν» τους κορυφαίους παίκτες της Ιαπωνίας στο εξωτερικό. Κάτι αντίστοιχο έγινε παλαιότερα με Χιντετόσι Νακάτα (Ρόμα, Πάρμα, Φιορεντίνα), Σουνσούκε Νακαμούρα (Σέλτικ, Εσπανιόλ), Κεϊσούκε Χόντα (Μίλαν) ή ακόμη και στις μέρες μας, με τον... 53χρονο Καζουγιόσι Μιούρα (πρώην φορ των Σάντος, Παλμέιρας), ο οποίος αγωνίζεται ακόμη στη Γιοκοχάμα!

Η πλατφόρμα DAZN είχε αγοράσει το 2018 τα δικαιώματα του Champions League και Europa League, για αποκλειστική μετάδοση στον Καναδά. Παράλληλα, στην ίδια χώρα μεταδίδει και αγώνες και στιγμιότυπα από La Liga, Serie A, Ligue 1 και αγώνες του αμερικανικού πρωταθλήματος (MLS). Τον Ιούνιο του 2020 εξασφάλισε τα δικαιώματα της Bundesliga για τέσσερις σεζόν για streaming σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, τα οποία κόστισαν το ποσό των 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ!