Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 11:09

-A +A

Ο νέος Ποινικός Κώδικας «βγάζει» από τη φυλακή τη 17 Νοέμβρη

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 11:09
Ο νέος Ποινικός Κώδικας «βγάζει» από τη φυλακή τη 17 Νοέμβρη
-A +A

Στο «σπίτι» τους στέλνει ο νέος ποινικός κώδικας τα μέλη της 17 Νοέμβρη, καθώς προβλέπεται ευνοϊκότερη μεταχείριση στην εκτέλεση της ποινής των πολυϊσοβιτών.

Ειδικότερα για την εκτέλεση της ποινής των πολυϊσοβιτών -όπως στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη- ο νέος Ποινικός Κώδικας δίνει τη δυνατότητα στα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, μετά την 1η Ιουλίου να αιτηθούν την κατ' οίκον έκτιση της ποινής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, σύμφωνα με το άρθρο 110 Α του νέου Ποινικού Κώδικα, όποιος εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης μετά το 16 έτος της έκτισης της ποινής του απολύεται με τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού.

Με δεδομένο πως τα μέλη της 17Ν ξεκίνησαν την εκτέλεση της ποινής τους το 2003, εντός του τρέχοντος έτους θα μπορούν να ζητήσουν την έξοδό τους από τη φυλακή.

Είναι δε άξιο προσοχής το γεγονός ότι ουδεμία σημασία έχει η άσκηση ποινικής δίωξης για άλλο αδίκημα, αφού η κατ' οίκον έκτιση δεν αποκλείεται γι αυτό το λόγο, αλλά μόνον αν υπάρχει άλλη αμετάκλητη καταδίκη κατά το χρόνο εκτέλεσης της ποινής. Σενάριο το οποίο απασχόλησε τη κοινή γνώμη μετά την πρόταση της εισαγγελίας για την υπόθεση Κουφοντίνα.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση στο νέο άρθρο 105Β (παράγραφος 6) ορίζεται ότι ακόμα και για όσους έχουν πολλαπλές ισόβιες καθείρξεις ο μέγιστος χρόνος παραμονής στη φυλακή είναι τα 25 έτη. Άρα στο άμεσο μέλλον τα μέλη της 17Ν θα είναι ελεύθερα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα