Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να αποκλείσει τη Huawei τους επόμενους μήνες
The Telegraph

Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να αποκλείσει τη Huawei τους επόμενους μήνες

Τη χρήση της τεχνολογίας της Huawei στο δίκτυο 5G του Ηνωμένο Βασιλείου αναμένεται να σταματήσει ο Μπόρις Τζόνσον, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει στα χέρια του μία έκθεση του Κέντρου Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, στην οποία τονίζεται ότι οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν «σοβαρό» αντίκτυπο στην κινεζική εταιρεία, κάτι το οποίο θα την οδηγήσει στη χρήση «μη αξιόπιστης» τεχνολογίας.

Στην έκθεση, ως εκ τούτου, προτείνεται η διακοπή της εγκατάστασης της τεχνολογίας της Huawei στο δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου, σε διάστημα έξι μηνών. Παράλληλα, καλείται η κυβέρνηση να επιταχύνει την «αντικατάσταση της τεχνολογίας, η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επανέρχεται ως συνέχεια των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει προσεγγίσει ήδη την Ουάσινγκτον και της έχει προτείνει τη δημιουργία ομίλου χώρων, που αποκαλείται «D10». Η Ντάουνινγκ Στριτ εισηγείται στην πρωτοβουλία αυτή να μετέχουν τα κράτη-μέλη της Ομάδας των Επτά (G7), συν την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να έχει δώσει εντολή σε αξιωματούχους να καταρτίσουν συγκεκριμένα σχέδια που θα μείωναν στο μηδέν τη συμμετοχή της Κίνας στις υποδομές του Ηνωμένου Βασιλείου, έως το 2023.