Γάλλος πρωθυπουργός: Ο κίνδυνος «δεύτερου κύματος του ιού» θα οδηγήσει σε εκ νέου καραντίνα

Ο κίνδυνος «δεύτερου κύματος του ιού» θα οδηγήσει σε εκ νέου καραντίνα

Ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος, που «θα έπληττε τις ήδη αποδυναμωμένες νοσοκομειακές δομές» και θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί «εκ νέου η καραντίνα», θα κατέστρεφε τις προσπάθειες και τις θυσίες που κάναμε αυτές τις οκτώ εβδομάδες, προειδοποίησε σήμερα ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο για το lockdown, όπως μετέδωσε το Reuters.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η άρση του lockdown που επρόκειτο να συμβεί στις 11 Μαΐου θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από τα 3.000 ημερησίως: «Εάν οι δείκτες δεν είναι καλοί, η καραντίνα δεν θα αρθεί στις 11 Μαΐου», είπε ο Φιλίπ, σημειώνοντας παράλληλα ότι το να παραμείνουν οι περιορισμοί σε ισχύ θα σήμαινε τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν ως απάντηση στην πανδημία της νόσου COVID-19 έσωσαν 62.000 ζωές σε έναν μήνα, σύμφωνα με έρευνα, προσθέτοντας πως η χώρα θα χρειαστεί να δώσει τη μέγιστη προσοχή κατά τη διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν «επαρκείς ποσότητες μασκών στη χώρα για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες από την 11η Μαΐου». «Παραλαμβάνουμε σχεδόν 100 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες την εβδομάδα και θα παραλάβουμε σχεδόν 20 εκατομμύρια υφασμάτινες μάσκες από τον Μάιο», επισήμανε ο Εντουάρ Φιλίπ, τονίζοντας ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές θα προμηθευτούν με μάσκες.