7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Σαουδική Αραβία - Kορονοϊός: Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε και πάλι τα 500

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε και πάλι τα 500

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασε τα 500 για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο και το υπουργείο Υγείας χθες απέδωσε την αύξηση αυτή στις συναθροίσεις και τη χαλαρότητα στη συμμόρφωση με τα μέτρα πρόληψης, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η χώρα κατέγραψε 510 νέα κρούσματα την Παρασκευή και 502 χθες, Σάββατο, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 387.794 περιστατικά με 6.643 θανάτους. Πάνω από 200 κρούσματα καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Τα ημερήσια κρούσματα στη Σαουδική Αραβία μειώθηκαν σε κάτω από 100 τον Ιανουάριο από το υψηλό επίπεδο άνω των 4.000 τον Ιούνιο.

Οι αρχές επέκτειναν την περασμένη εβδομάδα τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 σε όλους τους πολίτες και κατοίκους ηλικίας 16 ετών και άνω. Από τα μέσα Μαΐου, οι εργαζόμενοι σε χώρους εστίασης, δημόσιες συγκοινωνίες, γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR κάθε εβδομάδα.

Τον Ιανουάριο, η Σαουδική Αραβία ανέβαλε έως τις 17 Μαΐου την άρση της απαγόρευσης για ταξίδια για τους πολίτες της και το πλήρες άνοιγμα των σημείων εισόδου. Τον Φεβρουάριο, ανέστειλε την είσοδο για τους πολίτες 20 χωρών με εξαίρεση τους διπλωμάτες και τους γιατρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ