7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Ο Dior «φοβάται» μόνο τη βροχή

Ο Dior «φοβάται» μόνο τη βροχή
Φωτογραφία αρχείου

Με την ελπίδα ότι ο καιρός δεν θα τα κάνει… μούσκεμα, οι προετοιμασίες για τη φωτογράφηση μοντέλων στην Ακρόπολη εξελίσσονται πυρετωδώς. Λίγο μετά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η φωτογράφηση για τον οίκο Dior στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και κατόπιν συνεργεία και μοντέλα ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο.

Περί τα 300 άτομα υπολογίζεται πως εμπλέκονται σε αυτή τη φωτογράφηση. Προς το παρόν και μέχρι να ξεκινήσει, όλοι είναι μέσα στο παλαιό μουσείο που έχει μετατραπεί σε χώρο προσωρινής παραμονής και ετοιμασιών.

Τα ενδύματα, δημιουργίες της Μαρία Γκράτσια Κιούρι, μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί, με το αναβατόριο της Υπηρεσίας Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως. Όλα τα υπόλοιπα αναγκαία για τη φωτογράφηση είχαν ανέβει ήδη από προχθές.

Στις 5 η ώρα σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει το υπουργείο Πολιτισμού, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα κλείσει και θα ξεκινήσει η φωτογράφηση, που σκοπό έχει να υπενθυμίσει την προ εβδομήντα ετών ανάλογη, που έγινε από τον Dior για λογαριασμό του Paris Match.

Υπάρχει πάντοτε ένας κίνδυνος να αναβληθούν όλα, και αυτός είναι η τάση για βροχή, η οποία διαφαίνεται εδώ και ώρα. Σε αυτή την περίπτωση, η φωτογράφηση θα γίνει αύριο. Όμως καθώς ο καιρός θα είναι επίσης άστατος, ο στόχος είναι να τελειώσουν τα πάντα σήμερα.

Η φωτογράφηση αυτή θα αποτελέσει την επόμενη δωρεάν διαφήμιση για την Ελλάδα στο εξωτερικό, μετά το χθεσινό φαντασμαγορικό και ταυτοχρόνως μίνιμαλ σόου του διεθνούς οίκου, που έγινε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.